Misliš da možeš da prepoznaš kretena na vreme i da umeš da vodiš računa o sebi, a onda ti se desi da se zaljubiš u jednog, pre nego što shvatiš ko je on stvarno. A možda uopšte i nemaš iskustva sa kretenima i pitaš se šta te je snašlo, dok pokušavaš da se što bolje prilagodiš njegovim zahtevima. Eto, on je takav, govoriš sebi. Ne draga, on je kreten.

Pokušava da te kontroliše

Veza bi trebalo da se zasniva na poverenju i na opravdavanju tog poverenja, a kad te partner pita šta si radila, kako si provela dan i sa kim si se družila, to bi trebalo da bude zato što ga zaista zanima kakvu dinamiku ima tvoj život, što želi da te upozna, a ne da pronađe sumnjiva mesta i da kontroliše tvoje kretanje i tvoje odnose sa drugima.

Zabranjuje ti neka druženja

Pošto je stekao uvid u tvoje kretanje i odnose koje imaš sa prijateljima i kolegama, jasno će ti reći kako je nezadovoljan tvojim ponašanjem i kako neka druženja i kontakte treba da prekineš i obustaviš, jer se njemu to ne sviđa. On uopšte nema problem sa izražavanjem posesivnosti i ljubomore, on to čini sa punim pravom i može da ti deluje veoma ubedljivo. Ti ga voliš i ne želiš da ga nerviraš i nije ti teško da neke ljude izbegavaš. Ali ti prihvataš tiraniju i ukidaš svoje pravo da komuniciraš sa kim god hoćeš, na način koji smatraš ispravnim. Njegovi stavovi nisu ispravniji od tvojih, on je prosto kreten.

Zašto TREBA da se svađate sa dečkom1 Znaci da je on stvarno kreten
Comments