Poražavajuće je naći se u tom položaju – osećaš se poniženo i prevareno, jer tip koji ti se dopao i sa kojim si htela da ostvariš vezu, već ima paralelnu vezu – u svojoj glavi, sa svojom bivšom. On ti to neće reći, neće te upozoriti – ne zato što želi da ti podvali, nego zato što verovatno uopšte nije svestan šta radi i sebi i tebi i koliko to nije fer. Ali on ne zna ko si ti, jer te ne vidi (osim u poređenju sa bivšom, obično na tvoju štetu) i to je ono što zaista boli. Toliko toga imaš da mu ponudiš, a on traži jedino što ne možeš – da budeš neko drugi. U svojoj ogorčenosti, strahu od samoće i upornom pokušavanju da prosto nastavi dalje, tako što će nekom drugom curom zameniti onu koju je izgubio, on nije u stanju da sagleda svoje ponašanje, da shvati da sebi uništava sreću na taj način i da vređa i gura od sebe nekog ko bi mogao da mu pruži sve ono za čim čezne. A i tebi će biti potrebno neko vreme da shatiš – i kad shvatiš, biće ti jasno da nemaš šta da tražiš u toj vezi i pobeći ćeš, bez obzira koliko ti se on sviđao i privlačio te.

Deluje ti kao da ga nešto opseda

On ne komunicira sa tobom, već je na spiritualnoj emotivnoj i mentalnoj talasnoj dužini sa svojom bivšom i tebe “hvata” samo tamo gde se tvoja frekvencija poklapa sa njenom. Pola vremena je odsutan i namršten, pa se prene i pogleda te kao da te vidi prvi put i pita se šta ćeš ti ovde (a verovatno se baš tako i oseća). Čini ti se da on čuje glasove u svojoj glavi, da je opsednut i da nije baš sasvim čiste svesti. I verovatno si u pravu. Kad ga pitaš šta mu je, on se tužno nasmeši i postane topao i simpatičan – smogne snage da obrati pažnju na tebe i da te tretira kao ženu, jer on to ume kad se potrudi i tek onda se pitaš šta li mu je i da li treba da se obratiš nekom egzorcisti.

Ona se stalno pominje

Kad prođe neko vreme i shvatiš da on stalno pominje bivšu u svakoj priči, da ponekad pokušava da se suzdrži, ali mu izleti, a kad se suzdržava, onda je jednostavno odsutan, postaće ti jasan razlog njegove opsednutosti. Ako pokažeš interesovanje i podstakneš ga, pričaće ti o njoj od jutra do sutra, a ako pokušavaš da shvatiš u čemu je ona tako posebna i tako drugačija i toliko nezamenljiva, nećeš moći, jer ti razlozi i ne postoje. Jedinstvenost joj daju njegova osećanja, njegov neprebol i to nema nikakve veze sa tim kakva si ti. Ne možeš da se takmičiš protiv duha bivše ljubavi kojim je on prožet, on je nepobediv.

Comments