Ako spadaš u one osobe koje ne podnose da budu same, idu iz veze u vezu i nekako uvek imaju nekog pored sebe – prosto se ne osećaš sigurno, ako nemaš muškarca, ma koliko se malo oslanjala na njega, a opet, nisi zadovoljna svojim vezama, i dalje si u potrazi za onim pravim, možda bi trebalo da razmisliš o tome koliko si stvarno spremna za vezu. Možda ti je potrebno neko vreme da provedeš sama sa sobom, da bi otkrila šta je ono što tražiš, a ako kod sebe prepoznaješ ove znake, uzmi pauzu od emotivnih odnosa i pozabavi se odnosom sa samom sobom.

Uvek te privuče pogrešan tip, iako sama sebi govoriš “neću valjda opet”, a onda se tešiš “ma on je drugačiji”, iako osećaš da si napravila grešku, odnosno, da si je ponovila. Znaš da će te povrediti, da ćeš biti više angažovana i uključena nego on, a to je možda baš ono što ti treba – ti tragaš za sopstvenim osećanjima, a da bi ih ispoljila, potrebna ti je osoba koja je na neki način nedostupna i zbog koje ćeš se brinuti i kidati. Biraš pogrešne tipove, jer ti oni garantuju uključenje u struju emocija, kojima voliš da budeš obuzeta. To je šablon koji treba da razbiješ, odnosno da shvatiš zašto ljubav doživljavaš na iskrivljen način. Ne možeš imati zdravu vezu, ako tvoj pristup nije zdrav.

Ne možeš da se otrgneš maštanju i idealizuješ muškarca koji ti se sviđa, jer možda je to napokon on, tvoj spasilac, vitez, princ – tvoja predstava o muškarcu je na nivou Diznijevih crtaća i ti znaš to, ali ne možeš da odoliš. U tvojoj mašti sve je puno lepše nego u stvarnosti. Zdrava i zrela veza zasniva se na toj stvarnosti, koja nije tako lepa, a često je vrlo naporna, zahtevna i uznemirujuća.

Izbegavaš sukobe po svaku cenu, uglavnom tako što od njih bežiš i pokušavaš da ignorišeš napete situacije. Pravljenje da je sve u redu, taktika je koja održava iluzije i potiskuje nezadovoljstvo, koje se nakuplja, i ako ne eksplodira pod pritiskom na neki očigledan način, onda se razliva po tvom organizmu, truje te lagano i izaziva zdravstvene probleme. Probleme rešava jedino suočavanje sa problemima, a ako stalno bežiš od njih, na kraju sama sebi stvoriš veće probleme.

Comments