Možda ne shvataš sa kim imaš posla i zašto se osećaš zapostavljeno pored njega, kad je on pun energije, čak je i romantičan i nastoji da ti priredi iznenađenja i zadovoljstva. On je divan i fascinantan, ali on to u suštini radi da bi imao razloga da bude zadovoljan sobom. Ovo su znaci da ti je dečko nepopravljivi narcis.
Ubedljivo broj jedan na spisku upozorenja je baš ono što te je kod njega najviše privuklo – on te je oborio s nogu, onako “na prvu”. Poklanja ti svu pažnju, zaljubljen je, divna si u njegovim očima, toliko je pun energije i svu je usredsređuje na tebe. Nikada nisi imala romantičniju vezu. On te obožava. Ali on zapravo obožava sebe u tom svetlu – fascinantan, pažljiv, romantičan, on je zaljubljen u to kako deluje na tebe.
On te razoružava svojim interesovanjem – želi da zna sve o tebi, podstiče te da mu pričaš o svom detinjstvu, o strahovima i nadama, o bivšim vezama. Ispričaće ti ponešto indiskretno o sebi, tako da ćeš biti sigurna da ti je poverljivost uzvraćena. Ali on to sve čini da te pridobije, da bi se hranio tvojim oduševljenjem i poverenjem.
Lako stiče prijatelje, ali kao da u njegovom životu nema trajnih, dugogodišnjih prijateljstava. Na svakih nekoliko meseci, on promeni društvo. Obrati pažnju – čovek koji tako lako stiče nova prijateljstva, a ne zadržava stara, nestabilan je i površan.
On beži od svoje prošlosti. Kad “potroši” jedno društvo, jedan teren, jedan grad, on ide dalje i pojavljuje se tamo gde ga ne znaju i gde može da se prikaže u najboljem svetlu – za neko vreme.
Žali se na bivše – to su sve paranoične i neurotične kučke, koje su ga lažno optuživale da ih vara, da ih zapostavlja i iskorišćava. Neko ko loše govori o osobama sa kojima je bio blizak, tako će sutra govoriti i o tebi, jer on zaista ljude “troši” – prijatelje, kao i partnerke.

veza 4 Znaci da se zabavljaš sa narcisom: Da li je on zaljubljen samo u sebe?
Comments