Potrebno vam je neko vreme da se oporavite od prethodne veze, kako god da se završila. Čak i ako vam srce nije slomljeno, već se veza okončala jednostavno zato što je potrošena, što ste prestali da budete dobri jedno drugom i shvatili da svako želi svoj život i šansu da bude srećniji, niste odmah spremni da uskočite u drugu vezu. Morate neko vreme provesti sami sa sobom, da biste povratili samopouzdanje, ili shvatili šta stvarno želite, da biste se bavili i došli do momenta kada ste opet spremni da nekoga pustite u svoje srce i svoj život. Ovo su znaci da ste spremni.

Dobro se osećate u svojoj koži

Ukoliko je partner imao neke primedbe na vaš izgled i očekivanja koja niste ispunjavali, verovatno ste imali mnogo posla oko toga da povratite svoje samopouzdanje i da se dobro osećate u svojoj koži. To što mu se nije sviđalo sve na vama, nije ni bio vaš problem, nego njegov. Ponekad su potrebne godine da se oslobodite kompleksa koji vam je nametnuo partner, kome ste verovali, voleli ga i želeli da ga usrećite, pa ste se osećali loše zbog sebe, jer ste bili nemoćni da promenite ono što se njemu ne sviđa. Kad prestanete da brinete zbog toga, kad počnete da volite sebe takve kakvi ste, srešćete nekog kome se baš sviđate.

Rasterećeni ste emocionalno

To znači da ste oprostili, da ste pustili prošlost, da je vaše srce slobodno od ogorčenja. Dešava vam se da prođe i nekoliko dana da se uopšte ne setite bivšeg, u stanju ste da se zabavljate, družite i smejete od srca. Tada možete ući u novu vezu čista srca, bez straha i preteranog opreza i bez podsvesnog kažnjavanja novog partnera za “grehe” koje je počinio prethodni.

Bolje poznajete sebe

Shvatate svoj deo u razočaranju i povređivanju koje ste doživeli i jasno vam je da postoji ljubav koju još niste upoznali, jer je sebi niste dozvolili. Znate u kom pravcu treba da tražite i čega treba da se klonite – otkrili ste svoj obrazac ponašanja u emotivnim odnosima i tipove sa kojima ga odigravate i spremni ste da promenite igru. Da otkrijete i upoznate ono što još niste, a što naslućujete i prepoznajete kao ljubav koju zaslužujete.

Comments