Ponekad te veza toliko zamori i potroši, da ti je raskid olakšanje i skidanje bremena sa ramena, iako ti bivši ponekad nedostaje i uopšte ti nije svejedno. Raskid nikad nije lak i bezbolan, ali ovo su znaci da je došao u pravom trenutku i da je biti singl za tebe – preporod i obnova.

Izgledaš bolje

I sama si svesna da si svežija i odmornija, a i svi ti dele komplimente – svakodnevno ti neko kaže kako lepo izgledaš, a oni koji znaju šta se dešava u tvom životu, kažu ti (samo napola u šali) da je trebalo češće da raskidaš, kad to na tebe utiče tako osvežavajuće. To što više nisi u vezi, oslobađa te brige zbog bivšeg, oslobađa te napetosti i sukoba koje ste imali u odnosu, a za koje možda i nisi bila svesna koliko te opterećuju i iscrpljuju. Možda će ti bivši više nedostajati kad se odmoriš i regenerišeš, ali tada ćeš već imati odgovarajuću distancu i moći ćeš da sagledaš koliko je za tebe realno bolje što više nisi u toj vezi.

Kad pomisliš na “ozbiljne razgovore” streseš se

Noćna mora ozbiljnih veza su ozbiljni razgovori – a to su oni u kojima se otvaramo i saznajemo istine koje nismo želeli da znamo, od kojih strahujemo, jer ne znamo sa čime ćemo sada morati da se nosimo, šta ćemo sada morati da pokušamo da razumemo i oprostimo. Kad se oslobodiš veze u kojoj su se redovni ozbiljni razgovori pretvorili u mučenje i drndanje, mlaćenje prazne slame u ime nekakve iskrenosti i nastojanja da pošteno komunicirate, ježićeš se od same pomisli na takve razgovore. I osećaćeš olakšanje i zahvalnost što nema izgleda da ćeš voditi neki, barem ne u skorijoj budućnosti.

Comments