Posle teškog raskida, stvari se za vas menjaju, kada je u pitanju pronalaženje partnera i ponašanje u budućim vezama. Ali to što ste postali oprezniji i više na distanci, predstavlja promenu na bolje.

Postali ste proračunati u pristupu osobi koja vam se dopada. Prvo želite da se uverite da ste oboje na istoj talasnoj dužini, pre nego što donesete zaključke, stupite u akciju ili se prepustite osećanjima. I to je dobro, zato što su manje šanse da uđete u vezu sa pogrešnom osobom i da sigurno opet budete razočarani i povređeni.

Više ne nosite “srce na dlanu”. Niste spremni da se prepustite osećanjima samo zato što je to uzbudljivo i što se dobro osećate kad ste zaljubljeni – važnije vam je da budete sigurni da osoba koja vam se sviđa to zaslužuje i da je u stanju da vam uzvrati osećanja.

Prestali ste da ignorišete znake upozorenja koje ste ranije bili skloni da ne vidite, verujući da je to deo šarma neke osobe ili da će je osećanja promeniti. Više ne želite da gubite vreme verujući u svoje iluzije, već tražite prave vrednosti kod partnera.

Zatvorili ste vrata bivšem, jer ste prestali da očekujete da će se vratiti u vaš život. Shvatili ste zašto to nije dobro za vas i krenuli dalje. To što ste i dalje sami, više nije razlog da mu omogućavate pristup i negujete očekivanja.

srce 2 Znaci da vas je iskustvo slomljenog srca promenilo – na bolje
Comments