Ne verujete partneru

Poverenje je vitalno u svakom odnosu i to je osećanje koje omogućava da odnos opstaje – ako verujete jedno drugom, sve je moguće. Ali, ako partneru ne verujete, jer ste se osvedočili o njegovoj manipulativnoj prirodi, videli ste ga kako laže i vara druge ljude i počeli osnovano da sumnjate da to radi i vama, poverenje je poljuljano. Ukoliko su vaše sumnje opravdane, vrlo je verovatno da ćete ih i potvrditi, na najbolniji način. A tada više ne vredi razmišljati o spasavaju veze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

Problem zavisnosti

Kada ste sa nekim blisko povezani ili sa njim živite, u vrlo kratkom periodu ćete shvatiti da je njegova „vesela priroda“ ili potreba za opuštanjem, zapravo alkoholizam, ili zavisnost od droga. Kada imate posla sa zavisnikom, nemate posla sa autentičnom osobom i ne možete računati na njega, ne možete mu verovati i osećanja koja su možda stvarna i duboka su u potpunosti obesmišljena. Verovatno ćete uložiti izvesno vreme svog života pokušavajući da ga „spasete“, ali ako on ne želi da menja svoj stil života i da pomogne sebi, zaista ništa ne možete učiniti – osim da ne učestvujete u tome.

Prevara

Statistika kaže da većina muškaraca počini preljubu barem jednom u životu. Ipak, nije svaka prevara ista i zavisi od osobe i od vašeg odnosa u celini – čime će rezultirati. Ako vas je partner prevario jednom i iskreno se kaje, žao mu je što vas je povredio i pokušava na sve načine da se iskupi i moli vas da mu date još jednu šansu, verovatno to treba i da uradite. Ponekad, ovakva kriza u odnosu predstavlja priliku da se dublje povežete, da budete iskreniji i bolje se razumete. Ali, ako je vaš partner ženskaroš i njegovi izleti se ponavalju, on možda nije sposoban za monogamnu vezu i tu nema mira i stabilnosti.

Naslovna fotografija: instagram.com/pastel.in

Brankcia Milošević

Comments