To što se zaljubljujemo i ne želimo da vidimo stvari zbog kojih nam neće uspeti, ne pomaže da nam uspe. Kad veza nije dobra, osećanja se pretvaraju u žrtvovanje i mučenje, a satisfakcija izostaje, osim ako je ne poludimo i pronađemo je u podređivanju sebe svojim osećanjima. Pristajanje na samoću u partnerstvu nije čin ljubavi, nego našeg nezdravog shvatanja ljubavi. Ako volimo sebe i želimo kompletan i zdrav odnos, obratićemo pažnju na znake koji nam od početka ukazuju da taj momak nijen za nas, ma koliko nam se sviđao.

Ne inicira susrete

U suštini, on je tu za vas, nije nedostupan, ne izbegava vas. Samo uvek zauzima poziciju onoga koji reaguje, koji razmišlja o predlogu i verovatno pristaje, umesto da preuzme inicijativu i pokaže da želi da provodi vreme sa vama. Poruka ovakvog ponašanja je da vi niste njegov prvi izbor. Možda ste mu bili pri ruci ili ste mu se nametnuli i on ne oseća potrebu i obavezu da ravnopravno učestvuje.

Ne menja svoje navike u kominicranju zbog vas

On mrzi da kucka poruke. On nema Facebook profil. On ne voli uvek da odgovara na telefon. On ne misli da treba da vam odgovori samo zato što ima propušten poziv. Ukratko rečeno, on je sebičan. Nije spreman da učini ni najmanju žrtvu, odnosno ustupak u svojim navikama, da bi vam bio malo dostupniji nego drugima i da bi vam pokazao da mu je stalo. Ukratko, nije mu stalo, ili to pokazuje na vrlo čudan način. Kad ne može da napravi mali ustupak, kako bi napravio neki veći?

S25 Znaci koji ti govore da on NIJE momak za tebe

Ignoriše vaše bitne aspekte

Svi drugi vas po tome prepoznaju, a njega uopšte ne zanima što se vi bavite muzikom, slikate, pišete. Ignoriše vaše stavove i vrednosti, prema kojima se vi orijentišete. Recimo, vi u potpunosti poštujete njegovu religioznost, a njega ni malo ne zanima šta vi imate da ponudite iz svog ateističkog, šamanističkog ili nekog trećeg (ne)religioznog repertoara.

Ne želi da se viđate u javnosti

Ako nema šta da krije od vas i od koga da krije vašu vezu, ovo je sasvim neprihvatljivo. Ali on možda ima šta da krije.

Comments