Ne raduješ se kad ga vidiš

U teškim trenucima, u periodima kad ti nije dobro i kad ti je život poremećen raznim turbulencijama, možda i ti ne primećuješ partnera, jer si obuzeta drugim stvarima i trenutno nemaš šta da ulažeš u odnos. Ali jedno sigurno i dalje registruješ – svaki put kad ga vidiš, obraduješ se. Osmehneš se i živneš, a da toga možda nisi ni svesna. Dokle god pojava tvog partnera ima moć da ti izazove osmeh, ili makar ublaži izraz lica – da utiče pozitivno na to kako se osećaš tog trenutka – znači da u odnosu postoji živa organska povezanost. Kad prestaneš da se raduješ njegovoj pojavi, kad ne zablistaš od toga kako te pogledao i osmehnuo ti se, znači da te žive veze među vama više nema. Navikla si na njega, a u toj navici radost se negde izgubila. To jedino znači da treba da izgubiš tu lošu naviku.

Njegove mane ti više nisu šarmantne

To može da bude znak da je prestala zaslepljenost zaljubljenosti, ako je veza još uvek nova. Tada još nisi ni svesna njegovih mana i tek dolazi period u kom treba da prihvatiš svog partnera takvog kakav je i da njegove nedostatke vidiš kao deo njegovog šarma, ili barem kao neodvojiv deo njega samog, za koji ne očekuješ da će se promeniti i zato ga prihvataš, pa čak i voliš.

Ali ako ste već duže vreme zajedno i ono što ti je bilo prihvatljivo, pa čak i šarmantno i simpatično počinje da te nervira i da te izluđuje, onda se desilo ozbiljno oštećenje odnosa. Jer on je i ranije bio takav i to ti nije smetalo da ga voliš. Ako ti sad smeta, nešto se promenilo – možda su se promenila tvoja očekivanja, odnosno, zahtevi i potrebe koje želiš da zadovoljiš u odnosu i možda ti osoba sa kojom si više ne odgovara kao partner, jer joj njene specifične slabosti i mane ne dozvoljavaju da izađe u susret tvojim novim potrebama. Da, potrebe u vezi se menjaju i ono što te oduševljavalo pre pet godina, posle deset može da postane užasno naporno i nepodnošljivo.

veza3 1 Znaci koji ukazuju da se veza gasi
Comments