Devojke su takve – sklone da kontrolišu partnere. To je ono nepopravljivo u nama što se najteže iskoreni. Možda će neke reći da je to dokaz da nam je stalo, neke će reći da su previše opuštene i da ih ne zanima šta njihov partner radi. Sve je u opticaju i sve je dozvoljeno. Ali, limit mora postojati. Muškarci, takvi kakvi jesu, po malo površni i previše slobodni, naše “sitne znake pažnje” mogu shvatiti pogrešno i pomisliti da ih gušimo. Evo nekoliko znakova koji bi ukazali na to da bi trebalo da “spustimo loptu i usporimo” jer bi, u suprotnom, bile protumačene kao dominantne i dosadne.

Tempirate mu vreme

Stalno gledanje u sat, zakazivanje u minut, “imaš još deset minuta ili ne dolazi uopšte” i slično, sigurno ukazuje na to da stvarate previše tenzije u međusobnom odnosu. Stvari bi trebale da budu opuštenije, spontanije i laganije. Usporite. Nema potrebe da mu “brojite minute” i gledate na sekunde.

Uvek ste vi u pravu

Možda zvuči nemoguće, ali – niste! Zaista niste. Polazeći od sebe, znam kako to izgleda. Svaka njegova reč ima 10 vaših nadovezanih da mu objasnite kako “nije to tako nego je ovako”. Nemojte to da radite, ili bar smanjite. Izbegavajte. Ni vama ne bi bilo prijatno da vas neko non-stop ispravlja, i pametuje. Pa sve i da ste u pravu – progutajte to i pustite ga.

Fotografija 11 Znaci koji ukazuju na to da je devojka previše dominantna

Pustite ga na miru, da ne bi potražio Miru

Proveravate” njegov novčanik

Ne petljajte se u finansije koje nisu vaše. On svoj novac može da troši i raspoređuje onako kako on želi, jer je, na kraju, to ipak njegov novac. Sve i da mislite da bi mogao biti malo ekonomičniji, sugerišite mu to na neki indirektan način. Umesto da mu kažete “Da li si ti svestan na šta si potrošio pare?” ublažite to pa recite “Mogao bi da budeš malo ekonomičniji.” Bitan je pristup. “Lepa reč i gvozdena vrata otvara.”

Tražite da sva njegova pažnja bude usmerena samo i samo na vas

To je okej, donekle. Ako ste s nekim i trebalo bi da vi budete centar njegove pažnje. Ali s naglaskom na ovo centar. Ne i okolina. On ima prava da ga zanimaju i druge stvari osim toga šta ste vi čavrljale s drugaricama na kafi ili kako vas je iznervirala glavna junakinja omiljene serije. Bitne stvari uvek podelite s njim, važne datume uvek proslavite zajedno, ali one manje važne pametno rasporedite. Pustite ga da diše, da svoju pažnju posveti i prijateljima, porodici, poznanicima. Svi oni imaju “prava” na njega. Ne koliko i vi – ali imaju. I poštujte to.

Izluđujete ga pozivima

Ostavite malo telefon po strani, dopunite bateriju. Da, i na telefonu i “svoje baterije”. Previše učestali pozivi, poruke, mejlovi mogu ga zaista dovesti kako do usijanja tako i do zasićenja. Stavite se u njegovu situaciju – kako bi bilo da vas tako neko po ceo dan zove, ispituje gde ste, s kim, kada se vraćate, kada planirate da se javite, zašto vas nema da pozovete a prošlo je svega pola sata (zaaamislite) od poslednjeg poziva. Nema potrebe za tim. Ako vas voli, može biti bilo gde i bilo s kim, misliće samo i samo na vas.

Nametljivost na javnim mestima

Ne cmačite ga i ne grlite pred prijateljima – muškarci to ne vole. Ostavljate utisak posesivne ludače koja ne može da se obuzda onda kada bi trebalo. Ponašajte se shodno svojim godinama. Ne dobacujte mu “bezobrazne šale” onda kada je to neprikladno. Ne cimajte ga za rukav i ne držite ga uz suknju gde god da se nađete. Za to služe neka intimnija mesta. Sve što bi mu rekle ili uradile sačuvajte za spavaću sobu – slađe je i bolje, priznajte.

Izvori fotografija: torchweb.net, sumitmanval.wordpress.com


Sanja Bićanin, surovi realista na svoju štetu. Pristalica duboke iskrene ljubavi. Večiti tragač za istinom, uvek bez dlake na jeziku. Hedonista i cinik.

Comments