Često su bez prijatelja

Oni nemaju potrebu za druženjem, sklapanjem poznastava i prijateljstava. Ne razumeju koncept prijteljstva – njima su drugi potrebni samo ako su im od neke koristi.

Imaju prijatan nastup

Sociopati često imaju veoma šarmantan nastup i umeju da se ponašaju otvoreno i prijazno, jer znaju da će na taj način osvojiti osobe koje mogu da iskoriste i da njima manipulišu. Ako su u nečemu odlični, to je oblast prevare, tajnosti i prerušavanja.

Ne poštuju društvene norme

Mnoge autentične ličnosti ne prihvataju da žive po normama i pravilima društva, negujući sopstveni stil života, boreći se za ličnu slobodu i protiv malograđanskih sputavanja. Ali sociopati ne poštuju pravila i zakone prosto zato što ne misle da oni imaju ikakve veze sa njima – oni se ne zalažu za neku ideju slobode i više životne ciljeve, nego postupaju vođeni sopstvenim impulsima, bez ikakvog „prigovora savesti“.

Uznemirujuć način na koji posmatraju ljude

Nemojte požuriti da postavite dijagnozu nekome ko vas netremice gleda, ali ovo jeste odlika sociopatskog poremećaja ličnosti – ove osobe nemaju nikakav problem sa neprekidnim piljenjem u nekoga i neće skrenuti pogled, jer im neće biti neprijatno što su uhvaćeni u zurenju.

Izvor fotografija: instagram.com

Naslovna: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments