Držite nekoliko komada šminke na poslu – za svaki slučaj. Često u žurbi možete preskočiti da stavite maskaru, što možete uraditi i na poslu – ako stignete na vreme.

Skratite proces šminkanja. Ne idete na crveni tepih, a za posao je poželjna što prirodnija i diskretnija šminka – sasvim vam je dovoljno da stavite dobru maskaru, puder i balzam za usne.

Uvek imajte pri ruci vlažne maramice. Ukoliko tokom brzog šminkanja nešto “zabrljate” one će vam uštedeti mnogo vremena.

zurba na posao 3 Žurba na posao: Kako da uštedite vreme

Uložite u dobre proizvode za kosu. Šampon za suvo pranje vam može uštedeti dragocenovreme ako se ne probudite sa najsjajnijom frizurom.

Ignorišite telefon. Ostavite proveru mejlova za posao, a proveru društvenih mreža samo za slučaj da uspete da ranije stignete na radno mesto. Ukoliko budete proveravali sve ovo pred spremanje, vreme će vam samo “iscuriti”, a da toga nećete biti ni svesni.

Sve važne stvari držite na jednom mestu. Ovako ćete izbeći paniku jer ne možete da nađete ključeve, novčanik ili punjač za telefon.

Ukoliko pripremate ručak za posao – spremite ga i spakujte uveče i ostavite u frižideru.

Izbegnite sve nepotrebne procese i fokusirajte se samo na ono što je važno kada se pripremate za posao, i moći ćete da duže i mirnije spavate, što će vas direktno odvesti do uspeha na poslu.

Jasna Stanić

Comments