Veliki deo putovanja predstavlja upoznavanje lokalne tradicije, istorije i kulture. Srećom, možete doći u dodir sa sva tri aspekta nacionalnog identiteta kroz hranu!

Zato kada krenete na putovanje ne zaboravite da:

Istražujete

Istraživanje destinacije, njene kulture i hrane nikada nije bilo jednostavnije nego danas! Uz standardne sajtove o putovanjima, pogledajte i štampane magazine ili odeljke o putovanjima u dnevnim novinama. Takođe, bilo bi dobro da istražite blogove o hrani, lokalnih blogera.

681x454 Avantura pre svega: Hrana i putovanja

Izađete na ulicu

Kako biste bolje upoznali lokalce, najbolje je da izađete na ulicu i probate svu tu ukusnu hranu koja se prodaje na kiosku. Budite otvorenog uma i ne plašite se da probate nove ukuse.

Pitate lokalce

Vozači taksija će vam, na primer, rado pomoći i savetovati vas gde da izađete na večeru za vikend ili gde bi trebalo da izađete uveče. Od pomoći će svakako biti i barmeni, konobari, prodavci… Ne stidite se, slobodno upitajte za savet.

681x454 1 Avantura pre svega: Hrana i putovanja

Natempirate svoj odlazak

Pokušajte da prilagodite svoj odlazak sa festivalima i svečanostima zemlje ili grada u koji idete. Ukoliko volite da doživite pravi duh naroda koji ste posetili, možda je najbolje vreme da odete u vreme nekog velikog i njima važnog praznika. U mnogim zemljama se za neke svetkovine pripremaju i posebni specijaliteti.

Proširite svoje vidike

Budite avanturističkog duha i spremite se za nove ukuse i doživjljaje. Nemojte se ograničavati samo na hotelsku hranu ili ići u restorane brze hrane, ukoliko je potrebno i da putujete na drugi kraj grada, isplatiće se.


Lenka Gatić

Editors choice