Primetili ste da, iako trčite svaki treći dan, ne vidite neke posebne rezultate, i dalje ne možete da uđete u tu haljinu što ste isplanirali da obučete na svadbi vaše drugarice u junu, a tih tvrdoglavih tri kilograma odbija da spadne? U tim trenucima odlučite da počnete da trčite svaki dan, ali razmislite prvo da li je to loše za vaše telo.

85912 12030307 8 Tips on How to Lower Blood Sugar1 Da li je svakodnevno trčanje loše za telo?

Naravno da je trčanje dobro za celo telo. To je jedini vid vežbe, pored plivanja, koji aktivira mišiće u celom telu, i svi fitnes instruktori zdušno preporučuju dnevno trčanje od 60 minuta pet dana u nedelji. Ali da li je to dobro za vaše mišiće? Ako previše insistirate na trčanju, vaši mišići se mogu istegnuti, u kom slučaju vam preti opasnost od toga da neko vreme ne smete da trčite uopšte.

Trčanje bolje iskombinujte sa drugim tipom kardio vežbi pa malo trčite, malo skačite, malo vozite bicikl, a možete se upisati i na časove zumbe. Na taj način sagorevaćete kalorije, ali nećete aktivirati i naprezati iste mišiće kako biste to postigli.

large7 Da li je svakodnevno trčanje loše za telo?

Imajte u vidu i da je dobro odmoriti. Isplanirajte odmor od trčanja i fizičke aktivnosti na svaka tri dana, da bi vaše telo moglo narednog dana da iznese sve te vežbe na pravi način.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice