5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Najznačajnija naslovnica američkog magazina “Vogue”

Najznačajnija naslovnica američkog magazina “Vogue”

Kada je osamedesetih godina prošloga stoljeća Ana Vintur došla na samo čelo američkoga “Vogue”-a, željela je uvesti nekakve promjene, dati svoj touch. Postavlja se pitanje zašto bi, pobogu, itko išta želio mijenjati u prestižnome “Vogue”-u. No, očito, uvijek postoji mjesta za još napretka.

Počela je, najprije, s naslovnicom. Model je nosio T-Shirt Christian Lacroix u vrijednosti 10,000 američkih dolara i – isprane traperice u vrijednosti od 50 američkih dolara. Time je, svjesno, željela približiti modu masama. Doduše, moramo napomenuti i kako se model bio udebljao te nije mogao odjenuti odgovarajuću suknju Christian Lacroix.

Naslovnica Najznačajnija naslovnica američkog magazina Vogue

I 26 godina kasnije ovo je jedna od najboljih naslovnica ikada

Ana Vintur nije željela biti i dalje skrštenih ruku. Pronašla je rješenje i njime započela jednu, do tada, sasvim nepoznatu i novu modu eru.

Osim toga, to je ujedno bio i prvi puta da je na naslovnici “Vogue”-a model odjeven u traperice, kuštrave kose i pogleda u smjeru suprotnom od foto-aparata. Sve što je do tada u “Vogue”-u bio zakon – Ana Vintur je uspješno prekršila. Sviđala vam se naslovnica ili ne, od Ane možemo mnogo toga naučiti.

Banalno, ali život je poput haljine (ili, u ovome slučaju, suknje Christian Lacroix) – generalno vam se sviđa, ali vam ne pristaje najbolje. Novi život (a vrlo često niti haljinu) ne možete kupiti. Pa što je onda ne poboljšate, prekrojite, unaprijedite?! Bez obzira na moguće komentare okoline. Nemojte sjediti skrštenih ruku – mijenjate sve što vam se ne sviđa. Budite samo svoji. Baš kao što niti model nije gledao u foto-aparat, nemojte niti vi. Gledajte u svome smjeru… i svaka će vam fotografija ispasti savršena.


Ela Vujanić 

Editors choice