Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Prijatelj ili nešto više?

Prijatelj ili nešto više?

Nikad nisam verovala u muško-ženska prijateljstva! Da li zato što nikad nisam našla nekog “normalnog” druga sa kojim bih zaista mogla da se družim, ali, brate, uvek je bilo nekih emocija i muvanja, pre ili kasnije, sa moje ili njegove strane. Nekad se čak i završavalo vezom. Tako da, ne, ne verujem. Iz iskustva.

Ipak, ima i drugačijih iskustava, naravno. Postoje devojke koje se ceo život druže sa muškima i stvaraju sa njima ortački odnos. E, ali što je to tek zeznuto! Posle se njoj neki dečko svidi, a ono on nju gleda kao drugaricu… Sranje živo!

Zato, moj vam je savet – muško služi za dečka i ćao, kraj. Ako niste saglasne sa mnom, ok, imate pravo, ali ipak budite oprezne.

Ovo su znaci koji pokazuju da bi vaš najbolji drug lagano mogao da vam bude i nešto više.

Varnice. Počele ste da se osećate čudno, nelagodno u njegovom društvu? Osećate neke leptiriće i nagon da se najlepše osmehujete, najslađe pričate, najbolje što možete izgledate? Khm… Mislim da je i vama jasno na šta to liči. Problem je šta on oseća i uvek je riskantno povesti tu temu, pogotovo ako se dugo družite. Ipak, ovo može biti i samo privremeno, tako da sačekajte razvoj situacije.

Blejanje. Ako obožavate da blejite jedno sa drugim čak i kada su ostali njegovi muški i vaši ženski prijatelji slobodni, to jeste nešto specijalno. Mislim, vi ste jedno drugom uvek prvi izbor bez obzira na sve. Ukombinujte to sa svojim ponašanjem i eto nove definicije vašeg odnosa.

Zvanje. Da li je on prvi na koga pomisliš i koga zoveš kada ti se nešto važno desi? I on tebe? Jedno drugom poklanjate punu pažnju i srećni ste što zovete jedno drugo? Razume se, ovo može da pokaže da ste vi zapravo samo veoma bliski, ali gde je bliskost, lako se može pojaviti i nešto više.

unnamed79 Prijatelj ili nešto više?

Budite oprezne – ljubav i prijateljstvo lako je pomešati!

Briga. On ume da te sasluša, posavetuje, brine za tebe i čuva te kao malo vode na dlanu i ti to obožavaš? Zar ne želiš isto i od svog dečka?

Smeh. Ume i da te nasmeje čak i kada ti nije ni do čega? Da, to prijatelji rade. Ali ako on to radi na prisniji i malo onako muvanje-način, možda i on oseća nešto. Proveri ti to. Diskretno!

Signali. Ako dobijaš signale od njega onda je to to. Oni mogu biti diskretni i nenametljivi, ali i otvoreni i direktni. U principu, kada govorimo o muško-ženskom prijateljstvu veoma je teško razdvojiti emocije – da li je reč o prijateljskoj ljubavi i brizi ili onoj pravoj ljubavi i privlačnosti. Zato lako možeš da se zbuniš, pogrešiš i na kraju oskrnaviš prijateljstvo, a to nikako nije divan osećaj. Moraš biti veoma pažljiva i moraš dobro protumačiti osećanja. Budi strpljiva, konsultuj se sa drugaricama ili preko njih diskretno saznaj nešto što ti ne bi mogla otvoreno da ga pitaš.

I za kraj, moram napomenuti: ako u društvu imate ovakav par (najbolji drug i drugarica koji su nerazdvojni i sve gorenavedeno) nemojte ih toliko zadirkivati i prozivati. To će ih nervirati, odbijaće da shvate zašto im vi to govorite i na kraju će se naljutiti. Pustite ih da sami protumače svoj odnos ako tu postoji nešto više od prijateljstva; iako očigledno, njima će to u prvi mah biti nemoguće, a onda, kada dođu držeći se za ruke, slobodno se sladite kako ste bili u pravu!

Izvori fotografija: fanpop.com, 8tracks.com


Ivana Tomić 

Editors choice