Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Za Donalda Trampa (Donald Trump) moglo bi se reći da je renesansni čovek modernog poslovanja, budući da se oprobao u svemu i svačemu počev od nekretnina, preko finansija, obrazovanja, turizma i ugostiteljstva, pa sve do mode, medija i politike. Po struci ekonomista, odmah po završetku prestižne Vorton škole za biznis pri pensilvanijskom univerzitetu (Wharton Business School, University of Pennsylvania) počinje da gradi karijeru u očevoj firmi kao i mnogi drugi Amerikanci njegove generacije koji su potekli iz porodice uspešnih biznismena. Ubrzo je napredovao i uvideo da može mnogo više da postigne, pa je krenuo da osvaja Menhetn i da gradi svoju imperiju Tramp brendova čiju je vrednost magazin Forbs (Forbes) u 2011. godini procenio na 200 miliona američkih dolara. Tramp tvrdi da vredi tri milijarde dolara.

Trump Tower u Njujorku Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Čuvena zgrada "Trump Tower", u Njujorku

Osim po bankovnom računu, Tramp je poznat i po kratkom fitilju i neslavnim brakovima. 2004. godine oženio se po treći put Melanijom Kaus (Melania Knauss) sa kojom je, sa 60 godina, dobio sina. Iz prethodna dva braka ima četvoro dece, troje sa Ivanom Tramp (Ivana Trump), koja mu je nadenula čuveni nadimak ‟The Donald”, i jednu ćerku sa Marlom Mejpls (Marla Mapels), svojom drugom ženom. Jedan od prepoznatljivih zaštitnih znakova njegovog imidža je nesporno njegova frizura, koja podseća na gnezdo i godinama je inspirisala mnoge komičare i voditelje na zbijanje šala, posebno zbog mnogobrojnih fotografija na vetru, kada se gnezdo nevoljno transformiše u takozvanu frizuru ‟vetrušu“. Dugo se polemisalo o tome da li je kosa njegova ili je presađena, ali na sve to Tramp samo kaže: ‟Možda nije lepa, ali je moja”. Bilo to istina ili ne, Trampova frizura postala je neiscrpna tema medija što je na kraju dana samo plus za njega jer je uvek u žiži javnosti, pa makar i zbog neobične kose.

Duni vetre kose mi raspleti Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Duni vetre, kose mi raspleti

Ono što je manje poznato za Trampa je da je uvek obučen u modele sopstvene modne linije za muškarce ‟The Donald J. Trump Signature Collection”. S obzirom na to da je on uvek u odelu i njegov brend je namenjen biznismenima kojima je potrebno da uvek budu elegantni i formalno obučeni. Trampovu kolekciju čine odela, košulje, kravate i aksesoari poput dugmadi za manžetne, kožnih kaiševa i novčanika, naočara za sunce, satova i torbi. Mišljenja o kvalitetu odeće su podeljena, ali su maretinška istraživanja njujorške firme Brand Keys o popularnosti modnih brendova iz 2005. godine pokazala da je Trampova modna linija nadmašila i dizajnere Đorđa Armanija (Giorgio Armani) i Donu Karan (Donna Karan). Mnogi stručnjaci ovakve rezultate istraživanja pripisuju uspehu njegovog rijaliti šoua The Apprentice koji je počeo da se emituje 2004. godine i značajno je uticao na reklamiranje Trampove kolekcije.

Donaldova kolekcija za muskrace Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Donaldova kolekcija za muskrace

Međutim, nedavno se saznalo da se Trampova odela i košulje šiju u Kini, što je preplavio medije negativnim reakcijama, a pogotovo posle brojnih intervjua u kojima je Tramp na sva zvona kritikovao ekonomsku politiku Amerike tvrdeći da je proizvodnja u Kini uništava i da će on kandidaturom za predsednika na sledećim izborima to promeniti. Ups, malo se Donald pogubio ne razmišljajući da će mu se nepromišljene izjave obiti o glavu. Iako je svima jasno koliki je licemer, on ipak nastavlja kampanju protiv kineske proizvodnje odeven od glave do pete u stilu ‟Made in China”.

Donald Tramp na snimanju reklame za Macys gde se i prodaje njegova kolekcija za muskarce Stil moćnih ljudi: Trampove kreacije

Donald Tramp na snimanju reklame za Macys


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Editors choice