Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

U ovom mesecu ljubavi sve se vrti oko ljubljenja i poljubaca. Svi ljudi na planeti se ljube, u svakoj prilici i na svakom mestu, u mnogim umetničkim i književnim delima, na filmskom platnu… Primećujemo da je veoma mali broj filmova koji su uskraćeni za najlepši susret na svetu. A i kakav bi to film bio bez njega? Izdvojili smo za vas 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja.

1. Prvi poljubac na filmu zabeležen je u ostvarenju “Poljubac” (The Kiss) iz 1896. godine, a glavni akteri su bili Mej Irvin (May Irwin) i Džon Rajs (John Rice). Film je u to vreme okarakterisan kao skandalozan i mnogi su tražili zabranu prikazivanja.

foto16 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Film “The Kiss” traje 20 sekundi i deo je brodvejske predstave “The Widow Jones”

2. Najviše poljubaca zabeleženo je u filmu “Don Žuan” (Don Juan) iz 1926. godine, u kome je glavni lik, koga je igrao Džon Berimor (John Barrymore), svoje partnerke, dve glavne glumice, poljubio 127 puta. Ako tome dodamo i ljubakanje sa nekim statistkinjama, dolazimo do ukupnog broja od 191 poljupca.

foto23 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Jedan od nezaboravnih poljubaca Don Žuana

3. Čuveni francuski poljubac prvi se put odigrao na velikom platnu u ostvarenju “Put i đavo” (Flesh and the Devil) iz 1926. godine, između Grete Garbo (Greta Garbo) i Džona Gilberta (John Gilbert). U tom filmu zabeležen je i prvi poljubac u horizontalnom položaju, a glavni glumci su strast sa ekrana preneli i u privatni život.

foto33 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Filmskoj čaroliji je doprinela i prelepa fotografija

4. U filmu “Maroko” (Morocco) iz 1930. godine Marlen Ditrih (Marlene Dietrich) peva pesmu “Quand L’amour Meurt”, uzima cvet iz kose neke nepoznate devojke, pomiriše ga i poljubi je u usta. Tako je izveden prvi lezbijski poljubac na filmu.

foto53 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Prvi lezbijski poljubac na filmu

5. Prvi poljubac prave ljubavi dogodio se u Diznijevom crtanom filmu “Snežana i sedam patuljaka” (Snow White and the Seven Dwarfs) iz 1937. godine.

foto43 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Prava ljubav između Snežane i princa

6. Postoje i oni neuspešni poljupci vredni pamćenja, koji u nama umesto razneženosti izazivaju smeh. A jedan od njih jeste i pokušaj Toma Evela (Tom Ewell) da poljubi Merilin Monro (Marilyn Monroe) dok zajedno sviraju klavir i padaju sa stolice u filmu “Sedam godina vernosti” (The Seven Year Itch) iz 1955. godine.

foto62 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Kad poljubac izmakne kontroli

7. Najromantičniji poljubac na filmu je onaj koji su na kiši izveli Odri Hepbern (Audrey Hepburn) i Džordž Pepard (George Peppard) u ostvarenju “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s) iz 1961. godine.

foto8 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Postoji li nešto romantičnije od ove scene?

8. Poljubac koji nikome ne bismo poželeli jeste poljubac smrti u italijanskom stilu. Nakon što ga u poznatom ostvarenju “Kum 2” (Godfather 2) iz 1974. godine Majkl Korleone (Michael Corleone) poljubi u usta, Fredo (Fredo Corleone) može samo da ode na poslednju večeru.

foto71 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Al Paćino (Al Pacino) i Džon Kazale (John Cazale) – poljubac smrti

9. Postoji još jedan poljubac koji vam ne bismo poželeli, iako je u poslednje vreme prava pomama za ovim stvorenjima. To je poljubac Klausa Kinskog (Klaus Kinski) u filmu “Vampir Nosferatu” (Nosferatu the Vampyre) iz 1979. godine. Ako je Izabela Ađani (Isabelle Adjani) to morala da trpi, ne morate i vi, osim ako ne uživate u ovakvim “poljupcima”.

foto111 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Ko se boji vampira još?

10. Najvredniji filmski poljubac jeste onaj između Majkla Kejna (Michael Caine) i Kristofera Riva (Christopher Reeve) u filmu “Smrtonosna klopka” (Deathtrap). Naime, vredi 10 miliona dolara, ali ne u pozitivnom smislu. To nije novac koji su glumci dobili za ovu scenu, već suma koju su izgubili producenti zbog negativnog publiciteta. Ovakvi poljupci nisu bili baš najpoželjniji davne 1982. godine.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice