Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

U ovom mesecu ljubavi sve se vrti oko ljubljenja i poljubaca. Svi ljudi na planeti se ljube, u svakoj prilici i na svakom mestu, u mnogim umetničkim i književnim delima, na filmskom platnu… Primećujemo da je veoma mali broj filmova koji su uskraćeni za najlepši susret na svetu. A i kakav bi to film bio bez njega? Izdvojili smo za vas 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja.

1. Prvi poljubac na filmu zabeležen je u ostvarenju “Poljubac” (The Kiss) iz 1896. godine, a glavni akteri su bili Mej Irvin (May Irwin) i Džon Rajs (John Rice). Film je u to vreme okarakterisan kao skandalozan i mnogi su tražili zabranu prikazivanja.

foto16 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Film “The Kiss” traje 20 sekundi i deo je brodvejske predstave “The Widow Jones”

2. Najviše poljubaca zabeleženo je u filmu “Don Žuan” (Don Juan) iz 1926. godine, u kome je glavni lik, koga je igrao Džon Berimor (John Barrymore), svoje partnerke, dve glavne glumice, poljubio 127 puta. Ako tome dodamo i ljubakanje sa nekim statistkinjama, dolazimo do ukupnog broja od 191 poljupca.

foto23 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Jedan od nezaboravnih poljubaca Don Žuana

3. Čuveni francuski poljubac prvi se put odigrao na velikom platnu u ostvarenju “Put i đavo” (Flesh and the Devil) iz 1926. godine, između Grete Garbo (Greta Garbo) i Džona Gilberta (John Gilbert). U tom filmu zabeležen je i prvi poljubac u horizontalnom položaju, a glavni glumci su strast sa ekrana preneli i u privatni život.

foto33 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Filmskoj čaroliji je doprinela i prelepa fotografija

4. U filmu “Maroko” (Morocco) iz 1930. godine Marlen Ditrih (Marlene Dietrich) peva pesmu “Quand L’amour Meurt”, uzima cvet iz kose neke nepoznate devojke, pomiriše ga i poljubi je u usta. Tako je izveden prvi lezbijski poljubac na filmu.

foto53 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Prvi lezbijski poljubac na filmu

5. Prvi poljubac prave ljubavi dogodio se u Diznijevom crtanom filmu “Snežana i sedam patuljaka” (Snow White and the Seven Dwarfs) iz 1937. godine.

foto43 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Prava ljubav između Snežane i princa

6. Postoje i oni neuspešni poljupci vredni pamćenja, koji u nama umesto razneženosti izazivaju smeh. A jedan od njih jeste i pokušaj Toma Evela (Tom Ewell) da poljubi Merilin Monro (Marilyn Monroe) dok zajedno sviraju klavir i padaju sa stolice u filmu “Sedam godina vernosti” (The Seven Year Itch) iz 1955. godine.

foto62 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Kad poljubac izmakne kontroli

7. Najromantičniji poljubac na filmu je onaj koji su na kiši izveli Odri Hepbern (Audrey Hepburn) i Džordž Pepard (George Peppard) u ostvarenju “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s) iz 1961. godine.

foto8 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Postoji li nešto romantičnije od ove scene?

8. Poljubac koji nikome ne bismo poželeli jeste poljubac smrti u italijanskom stilu. Nakon što ga u poznatom ostvarenju “Kum 2” (Godfather 2) iz 1974. godine Majkl Korleone (Michael Corleone) poljubi u usta, Fredo (Fredo Corleone) može samo da ode na poslednju večeru.

foto71 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Al Paćino (Al Pacino) i Džon Kazale (John Cazale) – poljubac smrti

9. Postoji još jedan poljubac koji vam ne bismo poželeli, iako je u poslednje vreme prava pomama za ovim stvorenjima. To je poljubac Klausa Kinskog (Klaus Kinski) u filmu “Vampir Nosferatu” (Nosferatu the Vampyre) iz 1979. godine. Ako je Izabela Ađani (Isabelle Adjani) to morala da trpi, ne morate i vi, osim ako ne uživate u ovakvim “poljupcima”.

foto111 10 filmskih poljubaca koji su vredni pamćenja

Ko se boji vampira još?

10. Najvredniji filmski poljubac jeste onaj između Majkla Kejna (Michael Caine) i Kristofera Riva (Christopher Reeve) u filmu “Smrtonosna klopka” (Deathtrap). Naime, vredi 10 miliona dolara, ali ne u pozitivnom smislu. To nije novac koji su glumci dobili za ovu scenu, već suma koju su izgubili producenti zbog negativnog publiciteta. Ovakvi poljupci nisu bili baš najpoželjniji davne 1982. godine.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice