Tridesete su godine koje nekako uvek dođu iznenada, koliko god ih dugo iščekivale ili pokušavale da se (psihički) pripremimo za njih. Tridesete su godine koje sa sobom donose toliko neočekivanih novina, iznenađenja, vrednih lekcija i bolnih spoznaja, stvari na koje stvarno nismo bile spremne, ali koliko god sva ta otkrića bila prilično otrežnjavajuća – možda nam je baš to i bilo potrebno! Šamar u lice koji nam poručuje da je vreme da uzmemo ono najbolje od života i da najzad počnemo da živimo kao najbolja verzija sebe kojoj smo uvek i težile.

10 stvari koje ti niko nije rekao o tridesetim 2 10 stvari koje ti niko nije rekao o tridesetim

1. Tridesete su godine kada, ponekad sasvim spontano, rešavaš da središ svoj život i “prečistiš” sve odnose u kojima se nalaziš. Mnogi će se okončati, ali ne zato što si ti kriva ili zato što tebe neko ne želi u svom životu, već jednostavno zato što taj odnos nije dobar za tebe. Možda te muči to što se više ne čuješ sa nekadašnjim najboljim drugaricama bez nekog posebnog razloga, ali razlog zapravo uvek postoji – samo ga ti ne vidiš. Veruj da se sve dešava sa nekim razlogom i onako kako je to dobro i poželjno za tebe, čak i kada nisi uvek srećna zbog “rezultata”.

2. Kada napuniš trideset, odjednom shvatiš kako vreme leti! Dok si bila u dvadesetim, nekako je sve išlo lagano i sporo, a sada, samo što si trepnula – i već si u tridesetim! Naravno, ovo ima svoje prednosti, ali u trenutku shvataš da je svaki trenutak vredan, da ne smeš da traćiš svoje vreme i postaješ svesna da treba da budeš maksimalno (zdravo) sebična jer je život jedan, vreme je sada i ti moraš da vodiš računa o sebi. Uostalom, navike koje razvijaš danas ili si već razvila prethodnih godina, u velikoj meri utiču na to kakav će tvoj život (i zdravlje) biti – nema prostora za grešku. Da, pojaviće se prve bore koje će te na smrt preplašiti, ali ako sada počneš sa adekvatnom negom – “problem” se neće dalje širiti, makar ne tako brzo. S tim u vezi, isprobaj Vichy Slow Âge liniju koja je stvorena upravo sa ciljem da ti pomogne da umanjiš posledice štetnih uticaja iz okoline, usporiš pojavu bora i tankih linija i svom tenu vratiš punoću i sjaj, baš kako je bilo kad si imala 20+.

3. Možda u ovo nisi verovala ranije, ali sada, kada si u tridesetim, najzad shvataš da nije sve u izgledu. Da, vodiš računa o tome da budeš zdrava i negovana, ali prihvataš sebe onakvu kakva jesi, čak i sa malo celulita. Tvoj muškarac ne mora da bude najbolji frajer, ali mora da ti bude zanimljiv i da ima nešto “u glavi”. “Smart is sexy” je tvoj novi moto koji živiš i osećaš se odlično zbog pravih vrednosti kojima se vodiš.

4. Nakon godina i godina pokušaja i grešaka najzad si stigla do otkrovenja – niko se ne da popraviti, ni ti, niti bilo ko drugi. Takvi smo kakvi smo i prosto moramo da se pomirimo sa tim. Ono što možeš da uradiš je da prihvatiš ono što ti prija i to “pojačaš”, a smanjiš sve što ti stvara negativni naboj. Takođe, energiju koju bi uložila u to da menjaš ono što se ne da promeniti, jednostavno uloži u stvari koje te čine srećnom – šta kažeš na DIY spa dan kod kuće? Uključi u to i svoje omiljene kremice i mirišljave štapiće i samo se opusti i prepusti!

5. U tridesetim nekako svi pokazuju svoje pravo lice, nema više foliranja jer niko više nema vremena za to i to te može jako zaboleti ili povrediti. Tada shvataš da je ljubomorni prijatelj mnogo gori od očiglednog neprijatelja, ali eto još jedne stvari koju jednostavno moraš da prihvatiš. I naravno – promeniš stav!

Comments