Leto i praznici nisu jedini period u godini kada u bioskopu možemo gledati fantastična filmska ostvarenja. Mnogo toga možemo reći na konto filmova koji izađu na proleće, kada još uvek imamo prisutne kišne i sive dane koji su savršeni za gledanje filmova. Nemoj da se zavaravaš, 2020. godina je velika godina za filmsku industriju, naročito kada pričamo o filmovima koji su rađeni po knjigama.

Vreme je da potpuno zaboraviš na leto i na bioskop u doba kada treba da si zapravo na plaži, proleće je novo IT godišnje doba za gledanje filmova. Ovo proleće nam donosi filmove rađene po knjigama poput David Copperfielda Artemis Fowla, dok će film The Woman in the Window pokazati još jednom da dobra knjiga ume biti odličan film.

Mnoge uvek najviše raduju ostvarenja koja dolaze iz Marvel studija, kao i ostvarenja iz DC Movies studija, a ove godine su njihovi filmovi raspoređeni na maltene celu godinu, uključujući i proleće. Uveliko se radujemo ostvarenjima poput Black Widow Wonder Womane 1984 koji će izaći za vreme ovog godišnjeg doba, što ujedno znači i da će biti mnogo lepih akcionih ostvarenja koje možeš da gledaš kada krenu prvi znaci kiše.

U nastavku otkrij koje to sve filmove treba da pogledaš ovog proleća.

Mulan

Premijera: 27. mart

Sada je već poznato da Disney ne štedi novac kada pretoči svoj neki mega uspešan crtani film u live-action film. Poslednje ostvarenje je Mulan, priča o ženi koja se bori u kineskoj vojsci umesto svog oca, kako bi mu spasila život. Na veliku žalost, u filmu neće biti nikakve muzike iako je Christina Aguilera ušla u studio i snimila za potrebe ovog filma singl Loyal Brave True. Još jedan velik minus za ljubitelje ovog crtanog je što u filmu nećemo imati priliku da vidimo voljenog Disney lika Mushua, koji je potpuno isečen iz ovog live-action ostvarenja.

A Quiet Place: Part II

Premijera: 20. mart

Nastavak horora A Quiet Place koji je režirao John Krasinski nam stiže u bioskope prvi dan proleća, a ako uzmemo u obzir uspeh prvog dela ovog filmskog ostvarenja, ovaj neće biti nimalo lošiji. Trejler koji je je objavljen prvog dana ove godine pokazuje Evelyn (lik koji tumači Emily Blunt) koja se vozi kolima s decom kroz ulicu koja deluje kao normalan i bezbedan kraj. Usred vožnje na auto im skače veliko čudovište, što znači samo jedno – vratila su se čudovišta sa druge planete. U toku bega ona naleće na grupu ljudi koja se takođe skriva od ovih čudovišta.

New Mutants

Premijera: 3. april

Još jedno Marvel ostvarenje ovog proleća je film New Mutants. Među glavnim ulogama će se naći već dobro poznata glumica Maisie Williams koju znamo iz planetarno popularne serije Game of Thrones. Film prati grupu tinejdžera mutanata koji su zatvoreni u tajnoj laboratoriji iz koje ultimativno pokušavaju da pobegnu. Da ne zaboravimo bitnu činjenicu, ovo je ujedno i prvi horor film iz Marvel produkcijske kuće.

Antlers 

Premijera: 17. april

Još jedan horor koji nam stiže u bioskope je film Antlers. Ne znamo je l to neki trend kada su u pitanju horori, ali zašto su uvek mali gradovi baš ti koji su ukleti i u kojima se nalaze duhovi, demoni i drugi oblici zlih duhova. U ovom filmu, gradić po nazivu Oregon je pod terororm od strane misterioznih bića. U glavnim ulogama se nalaze Keri Russell Jesse Plemons.

Promising Young Woman

Premijera: 17. april

Svima nam je već dobro poznato da je Margot Robbie izvanredna glumica, ali u filmu Promising Young Woman se ona nalazi u ulozi režisera, dok je glavna uloga pripala Carey Mulligan. Ovo je film o ženi koja napušta koledž nakon traumatičnog događaja i sada je u procesu osvete nad muškim rodom. U ostalim ulogama se još nalaze Bo Burnham, Lavrene Cox, Jennifer Coolidge Molly Shennon.

Antebellum 

Premijera: 24. april

U filmu Antebellum glavnu ulogu tumači Janelle Monae. Njen lik se svodi na uspešnu autorku Veronicu Henley koja se zatekne u zaprepašćujućoj stvarnosti sa kojom se ona ne može nositi. U pitanju je slika građanskog rata provučena kroz ovaj horor u kom su istaknuti jezivi duhovi devojčica. Potpuno neobičan spoj koji već unapred obećava.

Comments