Black Widow

Premijera: 1. maj

Nakon godina i godina čekanja, Scarlett Johansson će se ponovo (verovatno i poslednji put) naći u ulozi Natashe Romanov u solo Marvel ostvarenju Black Widow. Natasha je kao beba bila predata KGB-u kako bi bila istrenirana da bude tajni agent. Kada se Sovjetski Savez raspao, usred političkog raspada države, mnogi pokušavaju da ubiju Natashu koja je prešla da radi kao nezavisan operativac. Kompletna ova priča se dešava pre nego se ona priključila SHIELDu i ultimativno završila u Avengersima. 

The Personal History of David Copperfield

Premijera: 8. maj

Svima nam je dobro poznat roman legendarnog Charles Dickensa pod nazivom David Copperfield iz 1859. godine, po kom je urađen istoimeni film pod nazivom The Personal History of David Copperfield. Među glavnim ulogama se nalaze Dev Patel, Hugh Laurie Tilda Swinton. Ovaj film je ujedno i jedan od najisčekivanijih filmskih ostvarenja za ovu godinu.

The Woman in the Window

Premijera: 15. maj

Amy Adamas tumači ulogu žene koja ima agrofobiju, a pritom živi u gradu koji nikad ne spava – Njujorku. Ona primećuje nešto što nije trebala da vidi dok je posmatrala svoje komšije, porodicu Russell kroz prozor njenog stana. Ona misli da njena komšinica Jane (Julianne Moore) ubijena, ali joj policija ne veruje. Ovo je još jedan film koji je rađen po romanu, ali je ovog puta u pitanju roman iz 2017. godine koji je napisao A.J. Finn.

Scoob!

Premijera: 15. maj

Nikako ne smemo ovog proleća zaboraviti na naše mališane koje će sigurno oduševiti film Scoob!, novo ostvarenje o već svetski dobro poznatom psu i ekipi detektiva. U pitanju je reboot animiranog filma, a među glavnim ulogama se nalaze Zac Efron kao Fred Jones, Amanda Seyfried je Daphne Blake, Will Forte kao Shaggy Rogers, Frank Welker kao Scooby Doo  Gina Rodriguez kao Velma Dinkley. Nikako nemoj da propustiš jednostavnu priliku da pogledaš dobar crtani sa nekim od klinaca iz tvoje okoline.

Fast & Furious 9

Premijera: 22. maj

Deveta instalacija planetarno popularnih Fast and Furious filmova u glavnim ulogama ima Vin Diesela koji se maksimalno trudi da kao otac živi malo sporiji život, ali to mu baš i ne ide od ruke. Među glavnim ulogama će se naći John Cena, Michelle Rodriguez, Lucas Black, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Michael Rooker, Charlize Theron Helen Mirren. 

Artemis Fowl

Premijera: 29. maj

Još jedno prelepo Disney ostvarenje za ovu godinu je rađeno po romanu Eoin Colfera. Priča o genijalcu od svega dvanaest godina koji je potomak kriminalaca je izuzetno interesantna. On se sprema da se bori sa grupom podzemnih vila koje su potencijalno odgovore za misteriozni nestanak njegovog oca. Glavna uloga u ovom filmu je pripala Ferdia Shaw.

Wonder Woman 1984

Premijera: 5. jun

Nakon tri godine mukotrpnog čekanja za fanove Wonder Woman, Gal Gadot nam se vraća u ulozi ovog superheroja. Radnja je smeštena u osamdesete godine prošlog veka, tako da možemo očekivati mnogo modnih trenutaka u ovom filmu zbog danas dobro prepoznatljive modne scene. Moramo istaći da će se i u ovom filmu naći ponovo Chris Pine kao Steve Trevor koji je vaskrsao, i da to će imati smisla. U ovom nastavku, uloga negativca je pripala Kristen Wiig. 


izvor naslovne fotografije: instagram.com/wonderwomanfilm

Jovan Žihlavski

Comments