Yesterday

Premijera: 28. jun

Himesh Patel tumači ulogu muzičara koji se bori za svoj zvezdani put, a nakon što ga udari autobus se budi iz kome i shvata da niko u svetu nije čuo za britanski sastav The Beatles. On postaje planetarno popularan pevajući njihove pesme kao da su njegove.

Spider-Man: Far From Home

Premijera: 5. jul

Napokon nam stiže nastavak Spider-Mana kog tumači Tom Holland, a film se nastavlja tamo gde je stao Avengers: End game i ovo je ujedno prvi Marvelov film nakon End Game koji svi fanovi ove franšize željno isčekujemo jer predstavlja početak nove ere. Film će pratiti Peter Parkera koji se usred velike tuge za Iron Manom pakuje i prebacuje na Evropu koju posećuje sa školom, a recruituje ga niko manji nego Nick Fury za jako bitan zadatak.

The Lion King

Premijera: 19. jul

Prošlo je 25 godina od premijere crtanog filma The Lion King, a sada nam stiže live-action. Među glavnim ulogama se nalaze Beyonce Childish Gambino, a dobro poznatu priču o kralju lavova diktira Jon Favreau koji je režirao ovaj film.

Once Upon A Time In Hollywood

Premijera: 26. jul

Quentin Tarantinov poslednji star-studded film ima sami creme de la creme Hollywooda u vidu Brad Pitta, Leonardo DiCapria, Margot Robbie, Al Pacino, Damian Lewis, Bruce Dern, Luke Perry, Dakota Fanning, Timothy Olyphant i James Marsden. Radnja filma je smeštena u 1969. godinu usred skandala oko ubistva Sharon Tate od strane pratilaca Charles Mansona. 

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw

Premijera: 2. avgust

The Fast & Furious univerzum se sprema na prvi spin-off već dobro poznatih filmova, a glavne uloge tumače Dwayne “The Rock” Johnson i Jason Statham kako njihovi likovi sprovode najnoviju pljačku. Idris Elba Vanessa Kirby se pridružuju ovoj star-studded ekipi.

The New Mutants

Premijera: 2. avgust

Anya Taylor-Johnson i Masie Williams su zvezde novog spin-offa X-Mena, koji bi trebao da bude neki vid horor filma s obzirom da je mnogo mračniji i strašniji od bilo čega što je Marvel do sada izbacio na tržište. Mladi mutanti se trude da razbiju ustanovu gde ih drže protiv njihove volje.

Midsommar

Premijera: 9. avgust

Režiser filma Hereditary, Ari Aster nam donosi još jedno traumatično iskustvo u vidu filma Midsommar. Florence Pugh tumači ulogu mlade žene na odmoru u slatkom selu u Švedskoj, dok ne počne da sumnja da nije baš sve bajno kao što izgleda.

Good Boys

Premijera: 16. avgust

Da li je moguće da dobijamo po prvi put neprikladnu pre-teen komediju? Glavna uloga je zapala Jacob Tremblay koji sa svojim drugovima u filmu pokreće divlju avanturu koja ih navodi da prenose drogu, špijuniraju tinejdžere u neprikladnim situacijama i beže od policije.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/meniinblack

Jovan Žihlavski

Comments