Po drugi put je u Beogradu održana trodnevna manifestacija luksuza i elegancije. Naša ekipa je imala zadovoljstvo da prisustvuje “radionicama stila” drugog dana Concours d’Elegance & Luxury Salon i da posluša šta to čini stil iz perspektive nekoliko renomiranih italijanskih stručnjaka, iz različitih polja.

Autobild stars cars 24 sata elegancije u Grand kazinu

Vanja Udovičić

Prvo se predstavio nadasve šarmantni Luka Rubinači (Luca Rubinacci) koji nam je malo približio filozofiju pravljenja savršenih muških odela. On je predstavio njegovu porodičnu kompaniju Rubinacci Napoli, koja se godinama bavi izradom muških odela, za koja kažu da su vanvremenska upravo zato što su pravljena ručno od najfinijih materijala, i po specijalnom metodu.

Autobild stars cars 4 24 sata elegancije u Grand kazinu

Vanja Udovičić i Katarina Vučetić

Luka je otvorio program čuje su zvezde bili italijani, majstori u svojim poljima. Sledeći je bio Đanluka Bokače (Gianluca Bocace) čija radnja Bocace & Salvucci calzolai izrađuje ekskluzivne cipele, rađene po meri. On nam je otkrio kako pokušava da utiče na ukus svojih klijenata i kako njihovi proizvodi oličavaju stil ljudi koji ih nose.

Još jedan Đanluka, ali Migliaroti (Gianluca Migliarotti), reditelj, nam je ispričao nešto više od svom dokumentarcu “O’Mast“. Ovo ostvarenje nas je uvelo u neke od tajni majstora krojača iz Napulja.

Vinariju Tenuta Argentiera Bolgheri je predstavljao Stefano Bernabei (Stefano Bernabei), koji je smatrao da je bolje da nam pokaže, a ne samo da nam priča (i to je bio odličan potez), tako da smo mogli da degustiramo neka od njihovih najboljih vina.

CHIVAS Concours dElegance 3 24 sata elegancije u Grand kazinu

CHIVAS Concours d'Elegance

Kakva je to sedam puta presavijena kravata, od čega se sve ovaj odevni predmet može napraviti, i po čemu su uopšte posebne ručno rađene kravate ispričao je Đani Ceruti (Gianni Ceruti), jedan od osnivača radionice za ručnu izradu kravata Passagio Cravatte.

Za kraj, naše gore list, dizajner automobila Saša Lakić. Venturi automobili će upravo zahvaljujući njemu biti nezaobilazni u bliskoj budućnosti, a njihov futuristički dizajn nikog neće ostaviti ravnodušnog.

Distante revija 2 24 sata elegancije u Grand kazinu

Distante revija

Klub Allegri del Vollante je kao specijalni gost ovogodišnjeg Salona luksuza, pod pokroviteljstvom Absolut vodke, predstavio neke od svojih najinteresantnijih primeraka automobila, na platou ispred Grand kazina.


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje : “Boj se ovna, boj se govna. Kad ćeš živeti?”

Comments