Ostale tekstove iz serijala “3 u 1”, možete pogledati ovde.

“Hybrid Theory”, Linkin Park

Skoro 12 godina prošlo je od kada sam prvi put na TV Metropolis slučajno uhvatila deo pesme “One step closer”, a moja majka je, uz komentar “Gasi te sektaše”, odmah prebacila na drugi kanal, pre nego što sam uspela da uhvatim ime benda ili numere. Nakon par dana svakodnevnog vrebanja Metropolisa da bih ponovo čula pesmu (jer, jelte, tada nije bilo YouTube-a da priskoči u pomoć), počela je opsesija zvana Linkin Park. I dalje imam ceo “Hybrid Theory” na kaseti koju mi je nasnimila sestra od tetke (ona je imala više razumevanja od mame), i dalje je ovo jedini album koji od prve do poslednje pesme znam napamet, i dalje kao klinka krenem da skačem i tresem glavom čim čujem “Papercut”, “Crawling”, “Points of Authority”, i dalje slušam “Pushing me away” kad sam tužna. I dalje sam zaljubljena u Majka Šinodu (Mike Shinoda), i dalje mi je jedna od najvećih želja da uživo čujem “One step closer”, i dalje se sećam postera Linkin Parka kojima mi je soba bila oblepljena. I koliko god da su im pesme nikakve od 2007. naovamo, i dalje ću ih zbog ovog prvog albuma voleti.

“Prestiž” (The Prestige)

Pre “Početka” (Inception) i “Zatvorenog ostrva” (Shutter Island) postojao je “Prestiž”. Posle ovog filma prvi put sam iz bioskopa izašla zbunjena, pa sam morala ponovo da ga pogledam. Još par puta, tačnije, s tim što svakog novog puta dođem do drugačijeg zaključka. Nekima će Kristijan Bejl (Christian Bale) i Hju Džekmen (Hugh Jackman) uvek biti Betmen (Batman) i Žderavac (Wolverine), dok ću ih ja zauvek pamtiti kao Alfreda Bordena (Alfred Borden) i Roberta Endžera (Robert Angier), najveće majstore iluzije. Ni dan-danas nisam sigurna koji je od njih dvojice žrtva, a ko je izašao kao pobednik.

fotka 11 3 u 1: Drčno, zbunjujuće i uzbudljivo

Dvoboj vrhunskih mađioničara: ljubav, prijateljstvo, rivalstvo i intrige - ko će podneti krajnju žrtvu?

Džordž R. R. Martin, serijal “Pesma leda i vatre”

Zaigrali smo opasnu “Igru prestola”, a kada je nastupio “Sudar kraljeva”, besnela je “Oluja mačeva”, nakon čega je preostala samo “Gozba za vrane”. Kakav će biti “Ples sa zmajevima”, tek ćemo videti, a Martin (George R. R. Martin), nadam se, vredno priprema i “Vetrove zime”, kada možete samo gajiti “San o proleću”. Nepredvidljivo putovanje kroz Vesteros, gde se najveće lordovske kuće služe svakakvim mudrostima i podlostima da bi se domogle Gvozdenog prestola, podsetiće vas na to da nekad nije sve crno-belo. Ako tražite heroje i zločince, osvrnite se oko sebe. Brutalno, realno, neverovatno. Fenomenalno. A ima i zmajeva.

fotka 22 3 u 1: Drčno, zbunjujuće i uzbudljivo

Krećemo u Vesteros - biće to opaka vožnja


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje : “Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?”

Comments