Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

“Hopes and Fears”, Keane

Ova britanska četvorka svoje prve korake napravila je albumom “Hopes and Fears”, i ne sluteći da će se nakon kratke i lagane šetnje naći pred brojnim muzičkim priznanjima, među kojima se posebno ističe nagrada za najboljeg tekstopisca. Dopadljivo stidljiv glas Toma Čaplina (Tom Chaplin) i izlizane dirke klavira osvajaće vas svaki put iznova, od početka do samog kraja albuma. Njihov prvi singl “Somewhere Only We Know” jedna je od retkih pesama koje je napisao pevač grupe Keane, dok je kod većine kao tekstopisac potpisan klavijaturista Tim Rajs-Oksli (Tim Rice-Oxley).

“Kontrola” (Control)

Film o muzici, uspehu, depresiji i mraku prikazuje nam život Ijana Kertisa (Ian Curtis), pevača britanskog post-pank benda Joy Divison, koji se završio istovremeno sa raspadom grupe, nažalost, daleko tragičnije. Jedan od najnagrađivanijh muzičkih filmova vodi nas kroz priču u kojoj se publika zajedno sa glavnim junakom bori protiv slave i braka. Na neki čudan način, potpuno ga razumemo. Sjajna gluma Sema Rajlija (Sam Riley) briljirala je u trenucima interpretacije scenskih nastupa. Ovaj film, prebačen u crno-belu tehniku kako bi dočarao raspoloženje benda i tog vremena, ispričaće vam jednu od onih istinitih priča u kojima ljubav na toliko različitih načina ruši sve oko sebe.

Slika 2. Control 3 u 1: Nade i strahovi

U scenama u kojima se prikazuju nastupi grupe Joy Division zapravo su svirali glumci, koji su se mesecima pred snimanje pripremali za te uloge

“Kao rani mraz (Nikolina priča o Vasi Ladačkom)”, Đorđe Balašević

Oni koji se još uvek nisu u velikom stilu odrekli moreplovca davno presušenih voda sa oduševljenjem bi trebalo da listaju knjigu neobičnog formata, da je zamišljenim pokretom zatvore i kao svaki normalan čitalac, posle brzo pročitanih nešto manje od 200 stranica, požele još. “Kao rani mraz” (scenario za dugometražnu igranu baladu) jedno je od manje poznatih dela u kome glavnu ulogu igra šarmantni i nadaleko poznati Vasa Ladački.  Istoimeni film Đorđa Balaševića okupio je veliki broj zanimljivih glumaca, ali skoro uvek važeće pravilo “pročitaj prvo knjigu” nije ni od ovog ostvarenja napravilo izuzetak. Najjednostavnije rečeno, u pitanju je prelepo ispričana priča o prijateljstvu, ljubavi i Vojvodini, koja će vas zasigurno podsetiti na sve (Balaševićeve) magije koje postoje kada se prave reči nađu na pravom mestu.

Picnik collage9 3 u 1: Nade i strahovi

Vasa: “Zaljubiš se, jer… to je tebi potrebno. A voliš… jer je to potrebno nekom drugom. Ne misliš? Jedno je kad čezneš za nekim ko je daleko… a drugo kad čezneš za nekim ko je kraj tebe. Tek onda je to…”

Poslednja fotografija: Borna Čavrag


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice