“First Love”, Yiruma

Prvi, ali i najbolji studijski album fantastičnog koreanskog pijaniste i kompozitora. Uspeo je da klasičnu muziku obuče u novo, blještavo odelo i približi je savremenom čoveku, otvarajući nam dušu i budeći sva čula. Melem za srce i uši i karta za neke druge galaksije… to su kompozicije ovog maestra. Za trenutke opuštanja, sanjarenja, osmehivanja, ali i tuge i suza najlepšu priču odsvirale su “Riwer Flows In You”, “Kiss the Rain” i “If I Could See You Again”. Uživajte i prepustite se!

“August Raš” (August Rush)

slika 133 3 u 1: Naučite da sanjate širom otvorenih očiju

"You’ll live forever with me... Someday, someday we’ll be together..."

Magična priča o muzici, srodnim dušama, talentu, intuiciji i fenomenu ljubavi. Muzička drama koja će nam vratiti veru u čuda, ali i podsetiti da ništa nije slučajno, kao i da je svet ljubavi u stvari i svet tajni. Jedan od najharizmatičnijih glumaca današnjice Džonatan Ris Majers (Jonathan Rhys Meyers) zajedno sa Keri Rasel (Keri Russell) i mlađanim Fredi Hajmorom (Freddie Highmore) pokazaće vam koliko je važno maštati i pratiti svoje srce. I da “u snovima i ljubavi ništa nije nemoguće”!

“Ja sam genije“, Salvador Dali

slika 222 3 u 1: Naučite da sanjate širom otvorenih očiju

"Svako jutro kada se probudim osetim izuzetnu radost - radost što sam ja Salvador Dali - i pitam se: Šta će novo i lepo ovaj Salvador Dali danas postići?"

Hronika genijalnosti, ekstravagancije i ludila. Mini autobiografija uvrnutog egocentrika, veličanstvenog umetnika i čoveka, Salvadora Dalija. Knjiga nam donosi avanture iz Dalijevog života, koje će vas nasmejati do suza i potvrditi tezu da od genija do ludaka jedan je korak. Ovo je priča o strahovima i nadanjima maestralnog slikara, bizarnim ispadima i idejama, fobijama od skakavaca i mrava, i o tome kako je, naravno, voleo sebe, ali obožavao suprugu Galu.


Stefana Pavlović: “Jer ja sam za teatre sa mnogo srca i vatre, teatre smeha i suza, gde nikad ne vlada red, gde ima i svađe, i pesme, i vriske, i aplauza. I kraj se ne zna unapred!”

Comments