“Samo budi ovde”, Gijom Muso (Guilleaume Musso)

Posle saobraćajne nesreće i jezivog trenutka oči u oči sa smrću, Gijom Muso (Guilleaume Musso) počeo je da piše knjige u kojima pokušava da dočara onaj momenat kada hodate po žici i čekate da sudbina odluči na koju stranu ćete pasti. Ovaj francuski pisac želi da prikaže koliko je život kratak i dragocen, da ga ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer ne znamo šta donosi dan, a šta noć. Preplitanjem niti trilera, romanse i drame, jedna knjiga nateraće vas da pročitate i sve ostale. “Samo budi ovde” priča je o Nejtanu, dečaku koji je doživeo kliničku smrt spasavajući devojčicu po imenu Melori, koja je upala u jezero. Nakon 20 godina, on je jedan od poznatijih advokata u Njujorku, živi onako kako on hoće. Bio je oženjen Melori, ali ga je ona u međuvremenu napustila. I potpuno je zaboravio na događaj iz detinjstva. Nakon spleta čudnih okolnosti, ili možda sudbinskih momenata, on shvata zašto neki ljudi odlaze u smrt, a neki se vraćaju u život.

16231706384e8f208152602 3 u 1: Tanka je linija između ljubavi i mržnje

Knjiga koja će vas, bez sumnje, podstaći na razmišljanje

“Panov lavirint” (El laberinto del fauno)

“Panov lavirint” je film koji na prvi pogled podseća na bajku. Počinje kao bajka i završava se kao bajka. Međutim, u stvari prikazuje ne tako lagan i jednostavan život devojčice koja svoju sudbinu doživljava na sopstven maštovit način, ulepšavajući stvarnost. Ofelija je nekada bila besmrtna princeza Moana, ali je iz sopstvene radoznalosti pobegla iz zamka i došla među ljude. Nakon dugo vremena pronalazi Pana i njegov lavirint, koji treba da je odvedu nazad do njenog oca, kralja podzemnog sveta. Ako uspe da ispuni tri zadatka koja joj Pan postavi, ponovo će biti besmrtna. Kada pogledate film, uvidećete da je njena priča stvarnija nego što izgleda, da zadaci koje je dobila predstavljaju vrlo ozbiljna životna iskušenja i shvatićete šta, u stvari, znači biti besmrtan.

labyrinth 3 u 1: Tanka je linija između ljubavi i mržnje

Ofelija na ulazu u lavirint

“21”, Adel (Adele)

Album “21” svima poznata Adel snimila je nakon raskida sa dečkom. U pesmama oživljava niz sopstvenih emocija, od ljubavi prema bivšem dečku, preko besa i ogorčenosti, bola i patnje, najzad do prihvatanja situacije. Najpoznatije pesme sa ovog albuma, koje ste, hteli vi to ili ne, morali bar negde usput čuti, jesu “Rolling in the Deep”, “Set Fire to the Rain” i “Someone Like You”. Osećali se kao ona ili ne, poslušajte ceo album, jer ova engleska pevačica, za razliku od mnogih, ima talenat vredan pažnje.


Milena Đokić je student žurnalistike, ali bi volela da se bavi odnosima s javnošću. Dete u duši, obožava crtane filmove i društvene igre. Slobodno vreme provodi sa dragim ljudima i svojim hobijima, fotografijom i učenjem stranih jezika. Večiti optimista, iako joj je inspiracija za pisanje često surova realnost. Ima dva cilja: da proputuje svet i da napiše knjigu. “Sada znam šta je to što čoveka čini imbecilom, to je njegova nemoć da sledi čak i savete koje daje sam sebi” Vilijam Fokner.

Comments