Sigurni smo da već znate mnogo načina na koje možete da ofarbate jaja, ali novi predlozi nikad nisu na odmet. Pripremili smo nekoliko ideja kako da obojite jaja za Uskrs – na kreativan način.

Cvetne tetovaže

Ovaj način pripreme je idealan ukoliko se pripremate za Uskrs zajedno sa decom, jer će se dobro zabaviti lepljenjem tetovaža na jaja. Kupite privremene tetovaže sa dezenima cveća, ili bilo kojim drugim dezenima koji vam se dopadaju. Skuvajte jaja u pastelnim bojama, sačekajte da se ohlade i onda zalepite tetovažu i trljajte je mokrom tkaninom kako bi se zalepila. Evo kako to može da izgleda:

Umetnički crteži na jajima

Ne morate biti umetnik da biste nešto nacrtali na jajima, naročito kada je metod bojenja ovako jednostavan. Sve što vam je potrebno jesu dva markera – jedan pastelne boje, drugi crn – i bela jaja. Naravno, to mogu biti i jaja u boji, ali će definitivno bolje izgledati ako su bele boje. Samo skuvajte jaja bez bojenja, pa ih prebojite pastelnom bojom, ali ne čitavom površinom, već samo mali deo. A onda markerom nacrtajte oblike kao na fotografiji ispod. Ovo su jednostavni crteži koje ćete sigurno uspeti da kopirate bez muke.


Jaja sa veštačkim cvećem

Ova jaja su nestvarno lepa i svi će biti oduševljeni idejom. A toliko je jednostavno ofarbati ih na ovakav način da deluje nemoguće. Dakle, biće vam potrebna samo farba za jaja, lepak i veštačko cveće. U radnjama kineske robe pronađite sitno veštačko cveće i potrudite se da cveće budu iste boje kao boja farbe, ili bar slične, jer ćete tako postići najbolji efekat. Skuvajte jaja u boji po želji, a kada se ohlade, isecite cvetiće i lepite ih po ljusci. Na kraju će to izgledati ovako:

Galaxy šablon

Da, galaxy jaja su i dalje zabavna i neobičnog izgleda. Sigurni smo da ćete se lepo provesti dok ih budete farbali, zato što nijedno jaje neće ličiti na drugo. Kupite lakove za nokte crne, plave, ljubičaste boje i jedan šljokičasti. Uzmite četiri čaše i napunite toplom vodom i dodajte onoliko laka koliko želite da bude jaka boja na jajima. Umočite skuvana jaja sa kašikom u svaku čašu, a na jajima će ostati neponovljivi šablon prelepog izgleda.

Ukrasite jaja sa grančicama

Ovako ofarbana jaja su prosto preslatka, a idealna su za domaćice koje ne žele čitavo popodne da provedu u farbanju jaja. Jedino će vam oduzeti vremena dok pronađete dovoljno tanke grančice da možete da oblikujete venčić. Još lepše će izgledati ako grančica na sebi ima listiće ili cvetiće. Skuvajte jaja, nacrtajte oči, usta, suzice i preko stavite venčić. Nema potrebe da bude išta komplikovanije od toga, naročito ako nemate mnogo vremena za komplikovane metode.

Bonus ideja – ofarbajte jaja svilenom kravatom

Svileni šabloni se sa lakoćom preslikavaju na jajima, bolje od bilo koje druge tkanine. Zato vam preporučujemo da porbate ovaj prost metod. Pre kuvanja, jaja umotajte u svilene kravate. Isecite krajeve kravate kako biste jaje mogli ubaciti unutra, pa onda zavežite sa jedne i sa druge strane kako bi se kravata u potpunosti oslikala. Držite u vreloj vodi dok se jaja ne skuvaju. Iznenadićete se rezultatima.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments