Znaš onaj osećaj, ili bolje rečeno nivo svesti kada ne znaš više šta ćeš sa sobom, pa odlučiš da prosto moraš da uradiš nešto sa izgledom svog doma jer ako to ne uradiš pući ćeš? Znaš da ne možeš da sprovedeš totalno renoviranje jer ko u ovim trenucima to može, a nije ni da imaš strpljenja za tako veliki i dug proces, ali ono što ti je uvek na raspolaganju jeste menjanje rasporeda nameštaja po ko zna koji put, kao i ponovno aranžiranje svih onih detalja koji ukrašavaju prostor, da ne kažem skupljaju prašinu – na nov način!

Upravo zato danas ne govorimo o totalnom makeoveru tvoje dnevne sobe iliti centralne prostorije u svakom domu, već o sitnicama koje joj daju “final touch” i koje zaista bez imalo muke mogu da unaprede izgled tvog omiljenog kutka. Evo nekoliko načina da uslišiš svoju želju i potrebu za promenom, bez da ostaneš bez dinara na računu:

Biljke, biljke i još biljaka!

Ne znam kako, ali biljke zaista oplemenjuju prostor, valjda zato što unose taj dodir prirode koji nam svima nedostaje, i svaka prostorija automatski postaje lepša i življa uz dodatak zelenila ili cveća. Zato jedan od načina da osvežiš izgled svoje dnevne sobe i jeste dodavanje (još) biljaka, a prilikom izbora možeš da se vodiš kako estetskim kriterijumima i lakoćom održavanja, tako i onim “spritualnim” budući da je dokazano da određene biljke mogu da pomognu u smanjenju stresa, nesanice i drugih izazova savremenog života. Biljke će same po sebi ukrasiti svaki prazan prostor u tvojoj dnevnoj sobi, a ukoliko ih još smestiš u lepe, zanimljive saksije dobijaš još jedan odličan detalj za svoj dom. Jedina stvar o kojoj treba da brineš osim polivanja, jeste i redovno brisanje prašine sa listova!

biljke e1591967822138 5 lakih i stylish načina da unaprediš izgled svoje dnevne sobe

Pronađi “svoj” miris

Jedna od karakteristika pažljivo osmišljenog i uređenog doma jeste i njegov specifičan miris, što može da bude i tvoj kec iz rukava. Osveživači prostora dolaze u raznim varijantama, ali osim njih možeš koristiti i mirišljave sveće, štapiće i esencijalna ulja. Samo, potrudi se da odabereš jedan miris koji ćeš iznova koristiti i koji će postati zaštitni znak tvoje dnevne sobe. Priznaćeš, ništa lepše od provetrene prostorije koja lepo miriše!

mirisi e1591967966643 5 lakih i stylish načina da unaprediš izgled svoje dnevne sobe
Comments