Aksesoari donose “ono nešto”

Listajući društvene mreže sa kojih vrebaju svi ti s-ah-vršeni enterijeri, lako je klonuti duhom pri pogledu na svoj dom koji krasi stari nameštaj i parola mix&match iliti ništa ne ide ni sa čim. Ali čak i da je tako, postoje detalji koji mogu da povežu nepovezano + zaista treba da budeš ponosna na to što tvoj dom ne izgleda sterilno već ima dušu. Uglavnom, aksesoari koji dolaze u obzir su razni prekrivači, jastuci, slatki tepisi, neobične police na zidovima, ukrasna ogledala, lampe, pa čak i neki ozbiljno vredni i kul “ukrasi” kao što je gramofon sa sve policom za ploče. Pronađi nešto što je autentično i na šta si najponosnija, a potom ostatak dnevne sobe uskladi sa tom temom.

aksesoari 1 e1591968221460 5 lakih i stylish načina da unaprediš izgled svoje dnevne sobe

Ukrasi zidove

Ukoliko ne želiš da se baviš krečenjem ili lepljenjem tapeta, najlakši način da ukrasiš svoje prazne zidove i potpuno transformišeš prostor jeste pravljenje tvoje lične galerije. Bez obzira na to da li biraš postere, svoje fotografije ili slike koje ti se sviđaju iz bilo kog razloga, počni pažljivo da ih ređaš po zidu u željenom obliku i pravcu koji kasnije možeš da nastaviš i dopuniš. Naravno, možeš se odlučiti i za par slika odgovarajuće veličine koje ćeš okačiti u nivou očiju kako ne bi bile ni prenisko ni previsoko.

slike e1591968177505 5 lakih i stylish načina da unaprediš izgled svoje dnevne sobe

Ne isključuj zavese!

Mnogi ne vole zavese (obaveza više!), ali činjenica je da mnogi prozori i prostori deluju nezavršeno ukoliko nemaju “okvir” u vidu zavesa. Naravno, ne zahtevaju svi prostori klasične, teške zavese, ali i one lagane, asimetrične ili od resa takođe spadaju u tu kategoriju. Zato, razmisli o tome koje i kakve (nove) zavese bi najbolje išle uz tvoju dnevnu sobu i učini svoj dom toplijim i ušuškanijim uz ovaj jednostavan, a stylish detalj.

zavese e1591968333776 5 lakih i stylish načina da unaprediš izgled svoje dnevne sobe

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments