The art club: Carson Ellis’s #QuarantineArtClub

Američka ilustratorka Carson Ellis unosi svu svoju kreativnu energiju, maštu, inspiraciju i duhovitost u Instagram Art Klub u kom svakog radnog dana postavlja nove zadatke za crtanje. Od apstraktnih autoportreta do pogleda sa vašeg prozora koje mogu upotpuniti i nemirna deca ili zabrinuti odrasli ljudi, uvek ćete dobiti zadatak koji će biti pravi umetnički izazov. Nakon što ubacite kratak opis fotografije, podelite svoje crteže sa haštagom #QuarantineArtClub i očekujte od Ellis nov, inspirativan zadatak. Ovo će vam omogućiti da napravite umirujući predah od ekrana, naučiće vas da pažljivije gledate i bolje razumete svet oko sebe. I naravno, crtanje će vam oterati sve negativne misli i znatno umanjiti stres zbog situacije kojoj smo trenutno svi izloženi.

The cooking club: Massimo Bottura’s #KitchenQuarantine

Nakon što je, zbog pandemije, privremeno zatvorio svoj restoran sa tri zvezdice, “Osteria Francescana” u Modeni, italijanski kuvar je sada u karantinu sa porodicom pronašao način da i dalje uživa u čaroliji pripreme hrane. Naime, “Kitchen Quarantine”, možete gledati uživo na Instagramu svake večeri od 19h. Bottura priprema izvrsna jela od testenina i pokazuje vam kako da upotrebite ostatke od hrane, dok mu deca pomažu prilikom degustacije. Uključite se, kuvajte i ne zaboravite da tagujete Botturu na fotkama vašeg ukusnog obroka.

The language club:Learn Korean with BTS

Za one koji žele da razumeju K-Pop i gledaju Bong Joon-ho’s Parasite bez titlova, korejska supergrupa BTS osmislila je savršenu karantinsku aktivnost: web seriju koja će pomoći fanovima da nauče korejski. Na aplikaciji za društvene mreže, Weverse, biće 30 epizoda, svaka u trajanju od tri minuta, fokusirane na jednostavne korejske izraze i gramatiku. Nastavni plan koji je pripremio Korejski institut za sadržaj jezika i profesor Heo Iong sa Univerziteta Hankuk, takođe sadrže odlomke iz stvarne serije benda Run BTS! i IouTube emisije, uključujući Bangtan Bomb i BTS epizode.

Naslovna fotografija: carsonellis, Instagram

Vladislava Milovanović

Comments