Lepršavi i bajkoviti snovi, najnežnije maštarije nastale u najranijim godinama mogu vremenom postati deo naše realnosti i deo života kakav smo oduvek želeli da živimo. Učestvovanje u realizovanju snova naš je osnovni sudbinski zadatak. Ako istinski verujemo u nešto i to utkamo i neprikosnovenu ljubav, sudbina će nas uvek podsetiti koji je naš pravi put!

Predstavljamo vam prvu priču u okviru konkursa #5stories. Priču o Jovani Banić, balerini, koja ima svega 27 godina, a već živi svoj čarobni san iz detinjstva. Jovana je osnivačica baletskog studija “Reverans” u Kikindi i Novom Sadu. 

Koristimo reč “čaroban” jer sve što smo videli tog dana u Kikindi podsećalo je na pravu bajku.  Jovana nam je ispričala svoju priču o uspehu, govorila o prvim nesigurnim koracima, ali i hrabrosti da se uprkos svemu i uprkos svima vrati na put, sa kojeg je privremeno skrenula. Danas sa sigurnošću zna da je balet ne samo njen poziv, nego istinska ljubav.

Jovana se prijavila na naš konkurs kako bi nam dokazala da se uspeh nikako ne može vezati za titule i novac. Uspeh je uvek bio i uvek će biti sastavljen samo od ljubavi.

ova #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Ljubav na kraju uvek pobedi, a nekada bude i naša vodilja i znak pored puta. Jovanina priča započela je idilično, snovima o budućnosti. Jovana je bila mala sanjalica, maštala je da će jednog dana biti balerina i da će postati nastavnica baleta.

7 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Međutim, Jovana nam je objasnila da na putu do uspeha može doći do prezasićenja, a to su upravo prepreke pred kojima možemo da zastanemo, a možemo i da se izdignemo iznad svega i nastavimo. Balerina Jovana ispričala nam je kako je odustala i zašto se vratila baletu. Govorila nam je o situcijama pred kojima bi mnogi poklekli, o trenucima kada bi mnogi odustali i o nepodržavajućim komentairma na račun njenih snova.

5 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Ova priča danas i postoji samo zbog Jovanine upornosti, nežnosti prema sebi i drugima, strpljenju i pre svega zbog toga što je bila verna sebi i svojim snovima!

3 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Sa Jovanom smo razgovarali i o trenutku kada je nastao Reverans, o tome kako izgleda rad sa decom, šta nju posebno izdvaja i koji momenat joj je bio najlepši u njenoj karijeri.

1 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Jovana je prateći svoje snove stigla i do Kine i otkrila nam je kako izgledaju časovi baleta u dalekoj istočnoj zemlji i po čemu se sve razlikujemo.

Njen dan je dinamičan, a čini ga jedinstvenim trentak kada se kroči u salu gde vas čeka grupica balerinica u predivnim kostimima, haljinicama i suknjicama u bajkovitim bojama i kada vas njihov entuzijazam i sreća potpuno osvoje!

4 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas 9 #5stories: Priča o Jovani, balerini i osnivačici baletskog studija: Nekada odustanete od svog sna, ali san ne odustane od vas

Gledano iz drugog ugla Jovanin posao je najlepši na svetu i slušajući njenu priču shvatili smo o kakvoj vrsti ljubavi i neverovatnom uspehu se radi!

Produkcija:  WANNABE MEDIA 

Comments