Ti si moja avantura i moj mir 

To zvuči suviše patetično, ali ne bojte se sladunjavih izjava, ako su istinite. Kada osećate da sa partnerom možete sve – spakovati se za pet minuta i otputovati u nepoznatom pravcu, na neizvesno vreme, ili se sklupčati na kauču u prisnosti domaćeg mira, kad možete praviti planove za budućnost i štedeti da kupita auto, i kad možete da se provodite zajedno – sve to staje u kratku sentimentalnu izjavu da je on vaša avantura i vaš mir. 

Želim da te razumem 

Ljudi žude za razumevanjem, jer kad razumete njihove motive, strahove, čežnje i očekivanja, možete ih prihvatati i voleti takve kakvi su. Recite i pokažite partneru da uvek težite tome da ga razumete. Kada razgovarate o nečemu, o nekoj zabrinutosti, ili nečemu stresnom, slušajte i postavljajte pitanja, kako biste bolje razumeli. Jer vi zaista da znate kako se on oseća, šta misli, šta ga muči, šta ga raduje, ispunjava i relaksira – želite da ga razumete. Zato što ga volite. 

Mi smo tim 

To je potvrda onoga što jeste i podsetnik da niko od vas dvoje ne mora kroz teške stvari da prolazi sam. Tu ste za njega, spremni ste na avanturu i izazove, kao i na svakodnevne i obične životne stvari, želite da ga razumete – vi ste zajedno, vi ste tim. Podsetite partnera u kriznim situacijama da nije sam i takođe, podsetite ga da vam je potreban, kad ste vi u krizi, tako što ćete mu reći da ste vas dvoje tim. Zajedno ste jači. 

Naslovna fotografija: instagram.com/cestlaviemacheriee

Brankica Milošević 

 

Comments