Svako od nas je bio u situaciji da se oseća loše usled dužeg boravka u kući, tokom kog nam se činilo da vreme sporije prolazi. Često taj osećaj može da izazove negativne misli, loše raspoloženje i osećaj beskorisnosti. A kako nas je trenutna situacija sa virusom naterala da više vremena provodimo kod kuće, često nam ponestaje inspiracije kako to vreme možemo zaista da iskoristimo. Iako smo već raspremili garderober i police, uneli nove komade nameštaja, osećaj se nije mnogo promenio. Dosada, dosada i dosada. Ali, vreme je da nešto uradimo po tom pitanju!

Pored svakodnevnih kućnih poslova, trenutak je da konačno upoznamo sebe i uradimo sve ono za šta nikada nemamo vremena, a što nas ispunjava na razne kreativne načine. Možete sastaviti svoju listu lepih i korisnih stvari koje možete uraditi kod kuće, a možda vam i naša lista pomogne. Pogledajte!

Postani “šef” kuhinje

Iako si možda neko kome kuvanje nije jača strana, uvek je zanimljivo proviriti u kuhinju. Dezert ili večera uz čašu vina, sa posebnom dekoracijom, je u svakoj prilici dobra odluka. YouTube je pravi izvor različitih i jednostavnih recepata, koje možda nikada ranije nisi probala! Kuvanje ne mora oduzeti previše vremena, tek onoliko koliko je i potrebno da se zabaviš. Sigurno će biti zanimljivo, a i vrlo ukusno!

photo 1466637574441 749b8f19452f 6 predloga koji će ti pomoći da pobediš dosadu

Vežbe, joga ili meditacija

Ono što sigurno možeš, je da napraviš svoju malu kućnu teretanu, a nisu ti čak potrebne ni sprave za vežbanje. Pronadji aplikacije na telefonu ili online programe za vežbanje, nabavi gumenu prostirku, upali omiljenu plejlistu i zagrej se. Nakon fizičke aktivnosti, osećaćeš se bolje, i imaćeš više samopouzdanja. Probaj!

Takođe, ukoliko si zainteresovanq za svoj duhovni mir i razvoj, meditacija je pravi izbor. Tokom meditacije se oslobađa hormon stresa, i utiče na smanjenje anksioznosti. Meditacijom se fokusirate na sadašnji momenat, a to čini da budete smireni i srećni.

photo 1558017487 06bf9f82613a 6 predloga koji će ti pomoći da pobediš dosadu

Našminkaj sebe kao profesionalac

Uz makeup tutoriale i online kurseve, nauči različite tehnike šminkanja i zablistaj prvom prilikom! Probaj da eksperimentišeš sa bojama, napravi razne kombinacije tonova, i ko zna, možda to bude tvoj sledeći kreativni posao. Što da ne?

annie spratt mJ9oGKp ZA4 unsplash e1595937090371 6 predloga koji će ti pomoći da pobediš dosadu
Comments