Radite stvari u kojima vaš partner uživa

Ova stavka ume da bude problematična na početku veza i neretko dovodi do gubitka sebe i povlađivanju partnerovim interesovanjima i željama, koje tebe ne ispunjavaju. Međutim, ključ da tvoja veza bude romantičnija je i da ti sama budeš romantičnija. Ukoliko želiš da te tvoj partner više sluša, pažiljivo ga slušaj i postavljaj mu pitanja koja će produbiti konverzaciju, iako će to možda biti tema iz njegovih interesovanja, koja tebi nije previše bliska. Ukoliko želiš da više vremena provodite zajedno u aktivnostima koje tebe ispunjavaju, kao što su pozoriše ili šetnja, pokaži interesovanje da učestvuješ u aktivnostima koje su njemu bitne – izrazi želju da zajedno posetite neki sportski događaj, da ti pokaže kako funkcioniše neka igra, nešto u čemu samo on uživa.

Kuvajte zajedno

Jedno od vas je verovatno dežurni kuvar u vezi, a drugo bezvoljna mašina za pranje sudova, ili možda menjate uloge u zavisnosti od dana u nedelji, ili vaših dnevnih obaveza. Ovog vikenda probajte da kuvate zajedno. Ovo će sigurno biti aktivnost koja će vas zabaviti, ali je i dobra prilika da radite kao tim. Ne budi lenja, kupi sve neophodne sastojke za neko kompleksnije jelo, kroz čiju pripremu ćete se smejati, ali i uživati u jelu. (Mala pomoć – razmislite da pripremate homemade testeninu ili neki drugi italijanski specijalitet.)

Isplanirajte posebno veče

Izađite iz svoje Netflix rutine i isplanirajte nešto malo drugačije ovog vikenda. Čak iako za tebe posebno veče znači odlazak u bioskop ili restoran, na koje si navikla, posebno veče možete napraviti i u komforu svog doma. Napravite piknik uz sveće na podu dnevne sobe, tematsko kulinarsko veče/takmičenje, ili veče degustacije vina. Isplanirajte veče kome ćete se radovati cele nedelje, a sve što vam je potrebno ste vas dvoje… i možda nekoliko flaši vina.

Doručkujte ili popijte jutarnju kafu zajedno

Večera je vreme koje verovatno provodite kvalitetno zajedno, nakog celodnevne žurbe i posla, ali ko kaže da jutro ne može da bude jednako posebno? Doručak je uglavnom obrok koji ne pojedemo, pojedemo ga u žurbi dok se spremamo za posao ili dok smo za laptopom. Potrudite se da takvu jutarnju rutinu promeniš i umesto istostiranog hleba, napravi zanimljiv omlet, vafle ili prženice koje ćete pojesti zajedno za stolom. Takođe, probajte da se prisetite perioda kada ste se nalazili na kafi i probajte da oživite taj ritual. Trik je uspete da održite iskru provodeći kvalitetno zajedničko vreme, koje nije norma i da se prisetite koliko vam je zapravo zabavno da provodite vreme zajedno.

Naslovna fotografija: instagram.com/wildfiresss/

Miona

Comments