Ukoliko si do sada već imala iskustva sa infekcijama, onda sigurno znaš koliko umeju da budu bolne i neprijatne, a one koje najčešće pogađaju žene i to baš u ovom nekom periodu jesu urinarne infekcije. Kako se pokazalo, urinarne infekcije su generalno najučestalije i gotovo svaka druga žena ih iskusi makar jednom, dok je skoro 10% onih koje redovno kubure sa ovim zdravstvenim problemom.

Zašto se javljaju urinarne infekcije?

Pad imuniteta, nedovoljan unos tečnosti, zdravstveni problemi poput dijabetesa ili peska i kamena u mokraćnim putevima, pa čak i seksualni odnosi, mogu da budu najčešći uzroci razvoja urinarnih infekcija, a zbog specifičnog načina života koji vodimo leti (koji je u svakom smislu dosta bezbrižniji i slobodniji jer – odmor!) ovaj problem se upravo u tom periodu najčešće i javlja.

naturoplex 2 1 7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Kako da znaš da si “zaradila” infekciju?

Ukoliko osetiš neprijatan bol u donjem delu stomaka, konstantnu potrebu za mokrenjem i peckanje pri odlasku u toalet, nema sumnje, to je urinarna infekcija. Najgore je ukoliko te “pogodi” na letovanju jer osećaj svakako nije prijatan, a dehidracija i vlaga još više doprinose njenom nastanku. Zato je važno da uvek, a naročito tokom leta, unosiš dovoljno vode i generalno zdravih, prirodnih tečnosti, kao i da izbegavaš nošenje mokrog kupaćeg kostima.

Kako da se rešiš infekcije?

Lečenje urinarne infekcije je svakako neophodno, a kako je Evropska unija povukla iz upotrebe antibiotike za lečenje infekcija, pravi je trenutak da pronađeš prirodno rešenje za ovaj problem. Biljni preparati, kao što je Naturoplex, pomažu da se tegobe i bol pri mokrenju značajno ublaže već na početku primene. Naturoplex ima antibakterijsko, antiinflamatorno (smanjuje upalu) i analgetičko dejstvo (ublažava bol), a takođe pomaže i u izbacivanju tečnosti iz organizma, čime se skraćuje vreme zadržavanja urina u mokraćnoj bešici, što inače predstavlja jedan od uzroka infekcija. Osim toga, kliničke studije su pokazale da ovaj preparat čini i dobru osnovu za lečenje hroničnih urinarnih infekcija i sprečavanje ponavljanja istih, što je razlog više da ga uvek imaš pri ruci ukoliko često imaš ovakvih zdravstvenih problema.

naturoplex 1 7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Šta još možeš da uradiš?

1. Prvo i osnovno, povećaj unos tečnosti jer, kao što smo već naglasili, urinarne infekcije i nastaju zbog dehidracije, a zadržavaju se u organizmu zbog toga što samim tim ne ideš dovoljno često u toalet.

2. Izbegavaj hladna i gazirana pića, a fokusiraj se na vodu, čajeve, sveže ceđene sokove i druge zdrave i osvežavajuće napitke.

3. Smanji unos slatkiša, naročito tokom lečenja infekcija.

4. Izbegavaj seksualne odnose u periodu infekcije.

5. Prestani sa upotrebom spermicidnih kontraceptiva (takozvana hemijska kontracepcija u vidu gelova, tableta ili krema).

6. Povećaj nivo lične higijene da bi samo lečenje imalo učinka.

7. Ne odlaži odlazak u toalet – uz unos većih količina tečnosti moći ćeš češće da mokriš što je jako važno kod izbacivanja bakterija iz organizma.

Urinarne infekcije jesu ozbiljan zdravstveni problem koji može da bude jako neprijatan i kao takav ti uništi bitne trenutke. Pa ipak, ako malo povedeš računa o ovim sitnicama i budeš na oprezu tokom “kritičnog” doba godine, moći ćeš da ih izbegneš, da se opustiš i bezbrižno uživaš u svom odmoru. A u krajnjem slučaju, Naturoplex je uvek tu da “izvuče stvari”!

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments