Bliži nam se proleće i osećamo se kreativno i poletno. Kako bismo svoju pozitivnu energiju iskazale na najbolji način, odlučujemo da se posvetimo sebi, svojim makeup look-ovima, i naravno – frizurama. U februaru nam neće biti mrsko da dodatno vreme utrošimo na pažljivo kreiranje neobičnih frizura, a u nastavku teksta vam prikazujemo one koje su nama zapale za oko i koje jedva čekamo da rekreiramo! I ok, priznajemo, nisu baš u pitanju frizure koje možete napraviti “za čas”, ali su definitivno one koje će ostati nezaboravne.

Kovrdžava kosa podignuta u neurednu punđu

Ovo je savršen predlog za sve one devojke sa neobuzdanim kovrdžama koje su do sada mislile da elegantno mogu da izgledaju jedino ako isprave kosu u potpunosti. Ova frizura odličan je pokazatelj da lokne mogu izgledati veoma seksi, ali i sofisticirano – iako su zvanično veoma “neuredno” raspoređene na vrhu vaše glave. Ipak, ova neurednost je savršena u svojoj spontanosti i izgleda kao iz sna. Uz odgovarajuću nežnu šminku i ovu frizuru – zablistaćete gde god da se nađete!

Elegantna pletenica koja prelazi u rep sa mašnom

Ako ste spremne da se malo više posvetite kreiranju frizure, možete postići ovaj bajkoviti look pletenice koja se nastavlja na elegantan talasasti rep sa mašnom. Kosu prvo blago uvijte peglom (ne figarom, peglom) za kosu, a zatim je dobro raščešljajte. Nakon toga, napravite razdeljak po sredini glave a kosu sa jedne, ili pak obe strane, vežite u nisku riblju kost, koju nećete isplesti do kraja, već ćete krajeve ostaviti slobodnim i vezati ih u elegantni niski rep. Rep dodatno ukrasite romantičnom, velikom belom mašnom.

Retro talasi sa ukrasnim šnalama

Klasični retro veliki talasi sa razdeljkom na stranu su poznato popularana frizura, a ako želite malo da je “osvežite” – dodajte na nju dve oversize ukrasne šnale sa cirkonima koji će se efektno sijati. Ukrasne šnale su u trendu još od prošle godine, a nastaviće da budu popularne i u ovoj modnoj sezoni. jer su savršen suptilni detalj koji se može uklopiti uz više različitih look-ova. Mada, moramo priznati da ne znamo koji je bolji match za njih od ovih retro holuvudskih talasa.

Elegantna punđa sa razdeljkom na stranu

Sasvim suprotno od veoma neuredne punđe od kovrdžave kose, popularna će biti i veoma elegantna, zalizana i uvijena punđa od ravne kose u kojoj će svaka dlaka biti apsolutno na svom mestu. Ovu punđu uklopite uz kosu sa razdeljkom na stranu, tako što ćete prednji deo kose, koji vam inače pada oko lica, zalizati pažljivo preko jedne strane čela. Ovaj look veoma vole mlade IT devojke Holivuda kao što su Bella Hadid i Kendall Jenner.

Comments