Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Kako je sve izvesnije da li ćemo uopšte moći da pravimo planove za neko putovanje u skorije vreme, možemo bar pronaći drugi način da uživamo u najlepšim destinacijama poput Pariza, Njujorka, Tokija… Pandemija i dalje sprečava otvaranje granica i kupovanje avionskih karata, pa oni koji su navikli da često putuju, pretpostavljam da vam nije lako. Da bi ste bar malo “pobegle” od svega što se trenutno dešava u svetu, pogledajte ovih 9 filmova koji će vas definitivno transportovati na neka lepša mesta, a ako budete uživale kroz ovo virtuelno putovanje – čim sve prođe imaćete priliku da posetite neku od ovih destinacija!

Funny face (1957)

Ako želite da “šetate” bulevarima Pariza, morate pogledati ovaj film. Film u formi mjuzikla prati urednicu magazina (Kay Thompson) koja je u potrazi za novim modnim licem. Uz pomoć fotografa (Fred Astaire), ona otkriva Džo (koju glumi čuvena Audrey Hepburn), radnicu u knjižari koja ne opirući se prihvata da bude njihov model i pozira za njih. Ovaj fantastičan trio odlazi u Pariz, a pesma i ples u filmu propraćeni su glamuroznim scenama i slikama grada. 

Do the right thing (1989)

Vatrena energija Njujorka nikada ne prestaje da zadivljuje. Ovaj film savršeno predstavlja ovaj grad u realnom svetlu! Odnosi rasa, surovost policije upakovana je humorom i smehom koji oslikavaju različiti karakteri ljudi u filmu. Priča prati Mukija, dostavljača pice koji živi u Bruklinu, prikazuje njegov život i Njujork, oslikavajući kroz scene u filmu pravu tenziju (i pozitivnu i negativnu) koja je tamo uvek prisutna, kao i izgled ovog magičnog grada.

Whale rider (2002)

Film nas vodi u avanturu na Novom Zelandu. Priča o ljubavi, odbijanju i trijumfu mlade maori devojke koja se bori da ispuni sudbinu koju je njen deda odbijao da prepozna. Predodređena da bude vođa plemena, ona mora da oda počast svojim precima – uloga koju nijedna žena pre nje nije imala. Uživaćete u lepoti ostrva Vangarej koji se nalazi na Novom Zelandu. 

Editors choice