Kako je sve izvesnije da li ćemo uopšte moći da pravimo planove za neko putovanje u skorije vreme, možemo bar pronaći drugi način da uživamo u najlepšim destinacijama poput Pariza, Njujorka, Tokija… Pandemija i dalje sprečava otvaranje granica i kupovanje avionskih karata, pa oni koji su navikli da često putuju, pretpostavljam da vam nije lako. Da bi ste bar malo “pobegle” od svega što se trenutno dešava u svetu, pogledajte ovih 9 filmova koji će vas definitivno transportovati na neka lepša mesta, a ako budete uživale kroz ovo virtuelno putovanje – čim sve prođe imaćete priliku da posetite neku od ovih destinacija!

Funny face (1957)

Ako želite da “šetate” bulevarima Pariza, morate pogledati ovaj film. Film u formi mjuzikla prati urednicu magazina (Kay Thompson) koja je u potrazi za novim modnim licem. Uz pomoć fotografa (Fred Astaire), ona otkriva Džo (koju glumi čuvena Audrey Hepburn), radnicu u knjižari koja ne opirući se prihvata da bude njihov model i pozira za njih. Ovaj fantastičan trio odlazi u Pariz, a pesma i ples u filmu propraćeni su glamuroznim scenama i slikama grada. 

Do the right thing (1989)

Vatrena energija Njujorka nikada ne prestaje da zadivljuje. Ovaj film savršeno predstavlja ovaj grad u realnom svetlu! Odnosi rasa, surovost policije upakovana je humorom i smehom koji oslikavaju različiti karakteri ljudi u filmu. Priča prati Mukija, dostavljača pice koji živi u Bruklinu, prikazuje njegov život i Njujork, oslikavajući kroz scene u filmu pravu tenziju (i pozitivnu i negativnu) koja je tamo uvek prisutna, kao i izgled ovog magičnog grada.

Whale rider (2002)

Film nas vodi u avanturu na Novom Zelandu. Priča o ljubavi, odbijanju i trijumfu mlade maori devojke koja se bori da ispuni sudbinu koju je njen deda odbijao da prepozna. Predodređena da bude vođa plemena, ona mora da oda počast svojim precima – uloga koju nijedna žena pre nje nije imala. Uživaćete u lepoti ostrva Vangarej koji se nalazi na Novom Zelandu. 

Comments