The motorcycle diaries (2004)

Kada pogledate ovaj film, najverovatnije ćete imati potrebu da se upustite u vožnju biciklom kroz Južnu Ameriku. Film nas vraća u 1952. godinu kada Če Guevara i Alberto Granado odlučuju da se prepuste nesvakidašnjem životnom putovanju: 8000km duga vožnja po Latinskoj Americi, od Buenos Ajresa do Venecuele. 

 The Darjeeling limited (2007)

Godinu dana nakon smrti njihovog oca, tri brata odlučuju da se upuste u putovanje kroz Indiju vozom kako bi pokušali ponovo da uspostave kvalitetne odnose među sobom. Nadajući se da će uživati u ovom duhovnom putovanju, ubrzo se susreću sa turbulentnim trenucima. Ovaj film zaista vredi pogledati, jer čarobne scene Radžastana su fenomenalno snimljene – mogu se videti kroz prozore voza, pa ćete možda uspeti da zamislite sebe kako sedite u takvom okruženju!

Wild (2014)

Avanturistkinja u vama će oživeti dok budete gledale ovaj film! Sigurna sam! Savršeno snimljena divljina Amerike, podstaći će nas da čim ovo prođe, odlazite češće u prirodu i prepustite se svim čarima koje ona nosi! Radnja filma prati Šeril Strejd koja odlučuje da se upusti u solo ekspediciju i planinarenje kako bi se oporavila od nedavne tragedije koju je doživela.

A bigger splash (2015)

Italijanska ostrva su definitivno na mojoj travel listi, pretpostavljam da će biti i na vašoj! Ovaj film je snimljen na ostrvu Pantelerija u regionu Sicilije. Ne moram da vam govorim kakva lepota krasi ovaj film! Glavna radnja se odvija oko pevačice (Tilda Swinton) i njenog ljubavnika (Matthias Schoenaerts), koji svoje dane provode plivajući, planinareći i uživajući u osunčanim dvorištima – sve dok ih stari prijatelj (Ralph Fiennes) i njegova enigmatična ćerka (Dakota Johnson) ne iznenade svojom posetom.

Pain and glory (2019)

Kroz ovaj film istražićete lepotu drevnih naselja Španije. Salvador Malo (Antonio Banderas) je producent koji pravi filmove, a trenutno prolazi kroz krizu. Njegov um ga vraća u njegovo detinjstvo i magični grad Paterna.   Potopljene pećine, bistre reke, prelepe poljane su samo neki od pejzaža koji će vas fascinirati! 

Naslovna fotografija: instagram.com/beautiful.audrey.hepburn

Anja Dragović

Comments