Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Brojimo sitno do (mog prvog) Beogradskog polumaratona! Sa #SHERUNS21K i #adidasRunnersBelgrade ekipom sam krenula da trčim krajem januara i sećam se kako sam tada optimistično razmišljala kako imam dovoljno vremena da se spremim za svoju trku života. Sada kada je ta ista trka tako blizu, a cilj tako daleko, svesna sam toga da – nisam spremna! :flushedfaceemoji:

Da, iza mene je preko dvadeset treninga i skoro 90 istrčanih kilometara (ukupno, ne odjednom, naravno!), pejs je skoro svakim treningom sve bolji i bolji, ali ako ćemo iskreno – veliki je ovo zalogaj za mene. No, bože moj, šta je tu je – istrčaću taj polumaraton i u ponedeljak ću sva ponosna doći na posao sa medaljom oko vrata. Pazite šta vam kažem!

Tokom ova skoro tri meseca koliko je program #SHERUNS21K trajao i tokom sveg tog trčanja po doslovno svim vremenskim uslovima, naučila sam mnogo toga i, kada bih počinjala ispočetka što sada već ne mogu (ali zato ti možeš!), volela bih da na umu imam ove stvari koje znatno olakšavaju… sve!

sheruns 1 9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Prvi trening je strašan i, ukoliko do sada nisi trčala, staćeš već posle nekoliko stotina metara ne znajući šta te je snašlo – noge će ti biti kao od želatina! Ali, vremenom postaje lakše, stvarno. Samo budi uporna i posvećena, budi strpljiva, za svaki napredak je potrebno vreme. I koliko god dugo da treniraš, i dalje će se dešavati da će ti neki trening biti savršen, a neki baš loš. Nekad ti prosto nije dan. I to je u redu.

Nikome se nemoj pravdati za svoj pejs ili brzinu. Ne opterećuj se oko toga ko kako i koliko trči. Drži svoj tempo – bitno je uživati u trčanju! Osluškuj svoje telo – vremenom ćeš povećati kondiciju, ali i izdržljivost, samo prati svoj osećaj i svoje mogućnosti.

Ne postoji ama baš ništa loše u hodanju. Kada se umoriš, prošetaj nekoliko metara kako bi se odmorila i došla do daha, a onda nastavi, u svom ritmu. Odmor je važan kako u toku trčanja, tako i između treninga, zato obezbedi sebi dovoljno odmaranja i (obavezno) kvalitetnog sna!

sheruns 2 9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Biljana Cvijanović, adidas Runners Belgrade Coach

sheruns 1 1 9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Stefana Cerovina, adidas Runners Belgrade Pacer

Odgovarajuća oprema za trčanje je sve! Patike za trčanje su najvažnije kako bi se zaštitila od povreda jer je tokom trčanja, naročito po betonu, pritisak na kolena i zglobove zaista veliki. Takođe, izbegavaj pamučnu opremu za trčanje jer se sporije suši i uloži u kvalitetnu dri-fit odeću.

Muzika može da bude odlična pomoć na stazi i motivacija da nastaviš dalje kada poželiš da odustaneš. Baš kao i podrška ljudi iz tima koji su tu gde jesu sa istim ciljem kao i ti sama – da pobede sebe!

Zato, ne moraš sama da prolaziš kroz ovo – pridruži se AR timu i otkrij kako je trčanje zaista zabavno i višestruko korisno! Meni je pomoglo – sama nikada ne bih mogla da počnem da trčim!

Vodi računa o ishrani i tome da unosiš dovoljne količine vode. Ovo su saveti nutricioniste u vezi sa ishranom tokom priprema za trku.

Možeš i više nego što misliš! Sa svakim treningom pomeraš sopstvene granice, a kada vidiš svoj mali, ali značajni napredak – srce ti bude puno! Lično, kada sam mogla da trčim po debelom snegu – zaista mogu sve!

Počni da trčiš odmah – nema čekanja! Trči onako da ti prija, da uživaš u svakom kilometru, nemoj da forsiraš sebe kako se ne bi povredila i što je najvažnije – nikad ne odustaj, koliko god bilo teško ili delovalo nemoguće!

A sad – drži mi palčeve da preživim i tu nedelju!

sheruns 9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Deo #SHERUNS21K ekipe

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Editors choice