Sve smo mi imale jednog momka kojem smo se stalno vraćale i kojem je sve bilo dozvoljeno. Prelazile smo preko mora i okeana, opraštale i sitnice i zlatiborske zore i sve to da bismo opet završile u zlatnom kavezu. Možda prvi put nije bila naša krivica, pa čak ni drugi, za one koje imaju baš veliku veru u ljude (i ljubav), ali svaki sledeći – svakako da jeste.

Od mnogo vrsti i podvrsti bivših momaka, najgori je onaj koji te manipuliše. To je uglavnom naša prva ozbiljna veza, jer tada stvarno svašta može da nam se podvali kao ljubav.  Do prvog raskida je sve bajno, ali budući da čovek otkrije svoje lice u načinu na koji odlazi, (a kod ovog tipa bivšeg to je uvek lupanjem vratima), nama je odmah trebalo da bude jasno na čemu smo, i sa kim smo. Međutim, u tom trenutku kada nam prva ljubav klizi kroz prste, mi osećamo fizičku bol i zaista mislimo da je kraj sveta. Od tolikog bola, lako oslepimo i onda ne vidimo koliko je to ustvari najbolja stvar koja je mogla da nam se desi.

Ono što ovakve tipove bivših, a i ljudi (pošto nisam sigurna da su i bivši ljudi) uglavnom odlikuje autodestruktivnost. Sateran u zid, kada dovede u pitanje svoju ličnost, kada počne da se oseća nesigurno i ranjivo, ne bira koga će da povuče sa sobom – a to smo uvek i nepogrešivo mi.

Raskidi su uvek šablonski. Posle raskida njemu se život menja nabolje, dok mi kod kuće sedimo na rukama pokušavajući da se suzdržimo od gledanja svih tih storija na kojima je on tako vidno i očigledno srećan. Ono što mi stalno zaboravljamo je da se niko ne snima kako razbija čaše u kafani uz Halida Bešlića, već kako dodaje gas uz neku pesmu koja slavi njegovu novostečenu slobodu. Dok on glumi glavnu ulogu u filmu koju je uvrteo u svoju glavu, koja je zaista vredna Oskara, mi se raspadamo i iznutra i spolja.

Posle toga uvek ide period tišine ili u narodu poznat kao zatišje pred buru. Tu se on potpuno povlači sa društvenih mreža i smišlja taktički način kako da nas vrati. U isto vreme nama počinje da bude bolje, i kada konačno mislimo da smo ugledale svetlo na kraju tunela – pojavi se on.

Comments