Da li ste ikad čuli da neko ne voli brownies? Mi ne. Ovaj desert predstavlja apsolutno zadovoljstvo za sve prisutne, a kuća će vam slasno mirisati dok su u rerni. Možete ih služiti i sa sladoledom od vanile, voćem ili bilo kojom poslasticom po izboru. Ovaj recept za brownies bez glutena može biti i zabavna porodična aktivnost koju možete raditi sa decom, a nakon toga uživati u vašem proizvodu dok gledate film.

Podsećamo da je brownie (brauni) kvadratna ili pravougaona pečena čokoladna poslastica. Brownies dolaze u različitim oblicima i mogu biti mekani, gnjecavi ili tvrđi, u zavisnosti od njihove gustine. Oni mogu uključivati orašaste plodove, glazuru, krem sir, čokoladne komadiće ili druge sastojke. Varijacija napravljena sa smeđim šećerom i vanilom, a ne čokoladom u testu, naziva se plavi brauni ili blondie. Brownie je nastao u Sjedinjenim Američkim Državama krajem 19. veka i popularizovan u SAD u toku prve polovine 20. veka.

Brownies su kolačići i ne smatraju se tortom. Obično se jedu ručno, često uz mleko, poslužuju se topli sa sladoledom (a la mode), preliveni šlagom ili posuti šećerom u prahu i čokoladnim komadićima. U Severnoj Americi predstavljaju uobičajene domaće poslastice, a takođe su popularni u restoranima i kafićima.

Mi vam u nastavku teksta predstavljamo korak po korak kako da napravite preukusni bezglutenski brownies (čiji ukus nećete razlikovati od uobičajenog browniea), desert za koji će vam ukupno biti potrebno 30 minuta.

Pročitajte i ovo: Da prste poližeš: Čizkejk sa jagodama – recept

Comments