Ok, vreme je da priznamo, svi volimo Lizzo! Pored toga što je sjajna u svom poslu i što svi đuskamo uz njen trenutni hit About Damn Time – Lizzo je sjajna body positivity influenserka. I poznate ličnosti su influenseri – kada to žele da budu. Otkad je stupila na scenu, Lizzo se trudi da bude iskrena sa svojim fanovima i da im govori stvari koje bi i sama želela da čuje.

Pored toga što na društvenim mrežama možemo da vidimo da je prilično vokalna kada je body positivity u pitanju – ona je kreirala i brend donjeg veša i active odeće koja pristaje svim telima! Jasno je da od nje možemo svašta da naučimo! A sada – možemo da pređemo na lekciju pevačice koja se zove self-love summer!

Prihvatite sebe

Da, pre svega je potrebno da prihvatite sebe – sa svim svojim manama i vrlinama. Prihvatanje je teško, a tome svedoči i pevačica. Na tome se radi čitavog života, jer nam je najlakše da sumnjamo u sebe, ma koliko se trudili da to ne radimo. Naravno, prihvatanje sebe i svog tela je preteško kada smo stalno bombardovani određenim izgledima na društvenim mrežama. Ono što je potrebno da radimo jeste da sebi stalno ponavljamo kako internet nije realnost.

Pročitajte i ovo: Poznate ličnosti koje su otvoreno govorile o starenju i prihvatile sebe

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lizzo (@lizzobeeating)

Budite iskreni prema sebi i drugima

Svi se loše osećamo kada nešto skrivamo i kada se pretvaramo. Ako dobro razmislimo – niko ne želi tako da živi. Zbog toga je bitno da naučimo kako da budemo iskreni i prema sebi i prema drugima. Šta god da je u pitanju. Ali, najviše je bitno da budemo iskreni prema bliskim ljudima kada su naša osećanja u pitanju. Bilo da se osećanja tiču drugih ili za nas, bitno je da znamo kako da ih iskažemo.

Vežbajte pozitivan govor

Ne, ovo ne znači da vežbate usiljenu pozitivnost. U redu je da se osećate loše, svi se nekada osećamo loše, ali je isto tako u redu i da utešite sami sebe – jer vi najbolje znate kako. Vi znate koje su to reči koje želite da čujete. Vi najbolje znate kako treba da se ophodite prema sebi. Zato je bitno da to i vežbate.

Pratite ljude na društvenim mrežama koji sliče vama

Lizzo je veoma striktna povodom ovoga. Društvene mreže su sjajne, ali umeju da budu veoma toksične. Zato je bitno da na svojim društvenim mrežama pratite ljude koji misle, izgledaju i vole isto kao i vi! Ako se okružite onima koji ne sliče vama – stalno ćete se sa njima porediti, i u tom procesu ćete zaboravljati da je potpuno u redu to što smo različiti. Jer, tako i treba da bude!

Pročitajte i ovo: Florence Pugh u providnoj Valentino haljini poručuje svim ženama – budite ponosne na svoje mane

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lizzo (@lizzobeeating)

Vežbaj i održavaj svoje fizičko zdravlje zbog sebe – ne zbog drugih

Koliko god da mislimo da na nas ne utiču standardi lepog – ipak još uvek mislimo o tome da treba da smršamo ili da se još više zategnemo. Vežbanje je u jednom momentu bilo na svim društvenim mrežama. Svaka druga osoba se – ili bavila fitnesom ili je bila opterećena istim. Sada već pokušavamo da uvedemo balans. Zato je bitno da vežbamo onoliko koliko nam je potrebno, i to zbog nas samih i našeg fizičkog zdravlja.

Naslovna fotografija: instagram.com/lizzobeeating

Milica Antić

Comments