Obično je jesen doba godine kad dobijemo mnogo novih muzičkih iznenađenja od naših omiljenih izvođača i umetnika, tako da ni ove godine nije ništa drugačije. Danas smo za vas izdvojili pojedine albume koje treba da poslušate u predstojećim danima i mesecima, u kojima ćete sigurno uživati dok se budete opuštali, išli na posao, fakultet, školu i slično.

Ovo je naših 6 preporuka:

The 1975: Being Funny in a Foreign Language

Naš omiljeni alternativni bend se ponovo vraća, skoro dve godine nakon prošlog albuma Notes on a Conditional Form. Na ovom albumu možete očekivati i gostujuće vokale, kao što su Michelle Zauner, iz Japanese Breakfast – koja će se naći na prvom singlu albuma pod nazivom Part of the Band. Isto tako, treća numera albuma u spotu sadrži i Phoebe Bridgers, tako da smo veoma uzbuđeni da vidimo sve ostalo što su spremili za nas. Album će biti objavljen 14. oktobra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The1975 (@the1975)

Arctic Monkeys: The Car

Za razliku od prethodnog albuma, koji je pretežno odisao rok zvukom, za svoj novi album su se vratili saradnji sa svojim glavnim producentom Jamesom Fordom. Snimanje albuma je održano u Londonu, Safolku i Parizu, a frontmen Alex Turner izjavio je: Vratili smo se na Zemlju, i da na ovom albumu nema više SF-ja, tako da smo veoma uzbuđeni da čujemo šta nam je Alex pripremio. Obavezno poslušajte i novi singl pod nazivom There’d Better Be A Mirrorball, koji najavljuje novi album, a koji će biti dostupan od 21. oktobra.

Pročitajte i ovo: Otkrivamo vam artiste koji se nalaze na našoj latino plejlisti

Björk: Fossora

Ono u šta smo sto posto sigurni je da svaki Björk album donosi neverovatnu naslovnu stranu albuma. Sama Björk je mnogo govorila o tome kako su njene naslovnice poput tarot karata, te svaka od njih jasano reflektuje zvuk albuma.

Kada je u pitanju njen novi album, Fossora, ona je prikazana kako stoji iznad mnoštva različitih gljiva, a čitav album, kako kaže, odnosi se na doslovno “prigrljavanje zemlje”. Naslov Fossora odnosi se na izmišljenu reč, koja zapravo feminizira reč fossore (kopač).

Björk je izjavila i to da kreiranje novih albuma uvek započinje sa jednim specifičnim osećajem, koji ona potom nastoji da rekreira u vidu zvuka. Ovoga puta, taj osećaj je bio “prizemljenje”, tačnije spuštanje na zemlju i ukopavanje njenih nogu u istu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Björk (@bjork)

Album je već dostupan – od 30. septembra.

Taylor Swift: Midnights

Kako da napravimo listu preporuka, a da ne uključimo our girl Tay. Ona je najavila svoj deseti studijski album, pod nazivom Midnights, ni manje ni više nego dok je prihvatala nagradu za Video godine na MTV VMA. Svoj novi album Taylor je objasnila kao “priče trinaest neispavanih noći tokom njenog života”. Nakon svog velikog hita, albuma Red iz 2021, koji je “zapalio” čitav svet, jedva čekamo da vidimo šta nam je Taylor pripremila posle svojih sad autumn girl pesama. Album će biti dostupan od 21. oktobra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Shygirl: Nymph

Shygirl je od svog prvog EP-ja Alias, koji joj je doneo svetsku primećenost, bila veoma zauzeta pripremajući senzualne pesme pune zanimljivih vokalnih gostiju. Pevačica, koja je poreklom iz Londona, konačno je i završila sa produkcijom svog očekivanog, debi albuma pod nazivom Nymph. Album je već objavljen 30. septembra, tako da ga možete poslušati na vašoj omiljenoj platformi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shygirl (@0800shygirl)

Phoenix: Alpha Zulu

Ako do sada niste poslušali Phoenix, preporučujemo vam da počnete sa novim singlom Alpha Zulu, koji najavljuje istoimeni album, a koji će biti objavljen 4. novembra. Ovo će biti sedmi studijski album francuskog indie-pop-rock benda. Ovaj singl nas je po prvom slušanju bacio u pravi retro osećaj, sa svojim indie rock/dance zvukom. Posebno nam se dopala naslovnica koja spaja klasične elemente i vaporwave estetiku, što je uvek dobar spoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Phoenix (@wearephoenix)

Pročitajte i ovo: Demi Lovato je objavila novi album “Holy Fvck”, a jedna pesma je izazvala posebnu reakciju

Kako stvari stoje, očekuje nas mnogo zanimljivih izdanja i albuma, a nas pre svega raduju naslovne strane albuma, jer su oni ti koji pre svega privlače da nešto poslušate. Mi smo veoma uzbuđeni zbog Björk, jer ona zaista nikad ne razočarava, ali isto tako i zbog Taylor Swift. Naravno, ovo nisu jedini albumi koji sada izlaze, tako da vam preporučujemo da požurite na vašu omiljenu muzičku platformu i otkrijete nešto novo, ili pogledate šta vas očekuje od vaših već omiljenih izvođača!

Naslovna fotografija: instagram.com/dj.sebz

Nenad Grubanoski

Comments