Možda niste druženje parova zamišljali kao double date, ili prosto više volite da budete sami sa partnerom, ali ima mnogo zabavnih načina da se družite sa drugim parom i situacija kad će to biti najprijatnije. Izlazak sa sestrom i njenim dečkom može da bude opušten i zabavan, a prisustvo prijateljice i njenog novog dečka može ublažiti napetost koju osećate na prvom sastanku. Sastanak parova može da bude provod koji ćete želeti da ponovite!

Ovo su double date ideje, koje treba da isprobate:

Spremanje večere kod kuće

Vas je četvoro, što znači da svako može nešto da spremi, ili možete da rasporedite poslove prema sklonostima, tako da svima bude zabavno. Ako svi nešto pripremate, na kraju ćete dobiti pravu gozbu! Pripremanje hrane je opuštena prilika, u kojoj vam je fokus na kuvanju, pa usput možete opušteno da ćaskate o bilo čemu, bez obaveze da sedite i gledate jedni druge u oči – divna prilika da se šalite i uživate u opuštenoj atmosferi i da malo bolje upoznate jednog od učesnika sastanka.

Double date uz kartanje

Igrate remi? Kartanje može biti odličan način da provedete dvostruki sastanak i saznate nešto više o – podnošenju poraza. Stvarno, to je situacija u kojoj se duh i ego najbolje otkrivaju i saznanja koja steknete (o sebi, svom partneru i drugom paru) mogu vam biti vrlo zanimljiva i korisna. Ako ni zbog čega drugog, ono zbog toga da sledeći put odaberete drugu igru, koja nije tako izrazito takmičarska i u kojoj će gubitnici biti bolje raspoloženi.

Filmsko veče na otvorenom

Ako vreme dozvoljava i imate uslove (mada je i terasa sasvim zgodna) postavite projektorsko platno i organizujte filmsko veče za četiri osobe – mnogo je prijatnije od sedenja u bioskopu, ili gledanja u TV ekran sa kauča, a filmsko veče možete kombinovati sa spremanjem večere, a možete se i opredeliti za kokice i ostale tipične grickalice. Izbor filmova takođe može biti veoma zanimljiv i izazovan zadatak – možete se složiti oko dva filma, ili oko toga da će svako dobiti priliku da bira film.

Double date na koncertu

Ako vi i vaš prijateljski par volite istu muziku, možete se odlično provesti svi zajedno, na koncertu omiljenog izvođača. Ukoliko negde putujete na koncert ili festival, možete podeliti troškove i smenjivati se u vožnji i svakako možete postati ekipa za najbolji provod.

Organizujte kviz

Uz pretpostavku da svi volite kvizove, ovo može biti vrlo zabavno i može vas angažovati, uz malo takmičarskog duha. Pobednički par može dobiti besplatno piće, na primer.

Pročitajte i ovo: Dejting saveti koje biste voleli da ste ranije poslušali (ali nikad nije kasno)

Idite na double date izlet

Ovo je akcija na otvorenom, pa zavisi od vremena – možete otići na obližnje izletničko mesto svi zajedno automobilom, ili možete ići u vožnju biciklama, obići lokalne kulturne i istorijske znamenitosti, svratiti negde na ručak i kafu u povratku, ili poneti roštilj i provesti ceo dan napolju. Ako je vreme hladno ili pada kiša – idite u muzej. Sigurno možete provesti sat ili dva u obilasku eksponata i razmenjivanju utisaka.

Slušajte/gledajte zajedno neki podkast

Snimljene sadržaje možete u svakom trenutku zaustaviti da prodiskutujete, ili bolje čujete ono što je rečeno, ili napravite pauzu. Slušanje (i gledanje) neke emisije, zapravo je prilika da iznesete i razmenite stavove i pretresete društvene vrednosti, da biste ustanovili koliko zajedničke kulture imate i koliko jedni druge obogaćujete intelektualno i duhovno.

Double date na kuglanju

Ovaj timski sport je zgodan za praktikovanje, jer ne zahteva nikakvu posebnu spremnost – ne morate znati ništa o kuglanju, naučićete usput, nećete se mnogo umoriti, a imaćete dosta prilika za razgovor, smeh i šalu, a i za hladno pivo i pomfrit.

Idite na bazen

Radni dan je, negde vam se ide, nešto ne znate šta biste sa sobom, a nije trenutak za noćni provod – ali večernja poseta bazenu može biti idealno rešenje. Zatvoreni bazeni obično imaju program noćnog kupanja, koji traje možda do ponoći, ili do jedan sat posle ponoći, što vam svakako omogućava da provedete dva, tri sata u brčkanju ili plivanju (šta više volite) uz velike šanse da na bazenu ne bude nikog osim vas četvoro. Ponesite loptu, za one koji žele da se igraju i gumu za plivanje za one koji žele samo da plutaju i opuštaju se.

Idite na utakmicu

Utakmica (fudbalska, košarkaška, odbojkaška) ili drugi sportski događaj (takmičenje u borilačkim sportovima) može se odvijati i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od sezone. Dogovorite za double date odlazak na utakmicu (i ponesite sendviče).

Stand Up, karaoke, svirka u klubu

Kada izlazite učetvoro, možete odabrati sadržaj koji ćete pratiti da biste omogućili skretanje fokusa, odnosno, da ne biste bili usmereni na to da se međusobno animirate ili pokazujete mrzovolju. Ako se baš ništa od ovog programa ne nudi onda kad se vama izlazi, kupite piće i organizujte karaoke u nečijem stanu (ili garaži).

Pročitajte i ovo: Dejting perspektiva koja menja igru 

Idite na spa tretman

Svako će dobiti priliku da uživa u masaži, a možete se zajedno preznojavati u sauni i bućkati u đakuziju. Posle svega se možete družiti za večerom, ili završiti dan gledanjem filma.

Roštiljajte u dvorištu

Double date roštiljanje može biti samo dupli uspeh! Spremanje hrane i pijuckanje omiljenih pića uvek je dobra ideja za druženje i bolje upoznavanje, a još je bolja kada se družite sa starim – ili novim – prijateljima (i partnerima).

Idite svi zajedno na buvljak

Obilaženje buvljaka, sekund-hendova, vašara – sve to spada u istu vrstu provoda. Možda ćete naći nešto korisno, ili dekorativno, ili šašavo za male pare, možete nešto pokloniti jedni drugima (iz šale, koliko i iz naklonosti), a posle napornog obilaska, uvek možete sesti negde da popijete kafu.

Double date u planetarijumu

Ovo može biti veoma romantično, čak i za cinike – nečije oštre opaske mogu samo da budu zabavne i ne mogu da pokvare atmosferu. Uostalom, idete da gledate zvezde na naučnoj osnovi, a možda usput i saznate nešto više o ustrojstvu kosmosa, ili otkrijete da neko od vas zna o tome više nego što biste pomislili.

Obiđite umetničku izložbu

Estetski i intelektualni doživljaj učetvoro, može biti pravi način da provedete kvalitetno vreme u druženju i razmeni utisaka. Izaberite otvaranje neke izložbe, ako želite da budete okruženi svetom i možda vidite i upoznate umetnike (slikare, vajare, fotografe) ili obiđite postavku u drugo vreme, ako želite da lutate i razgledate na miru.

Double date u botaničkoj bašti

Javni prostor, mnogo prijatniji i uzdubljiviji od parka – prošetajte, razgledajte, razgovarajte, skrenite pažnju jedni drugima na jedinstvene primerke – i ovo može biti vrlo romantična dvostruki sastanak, na kome ćete imati priliku da se malo više zbližite sa novim partnerom.

Naslovna fotografija: instagram.com/babi.besenzoni

Brankica Milošević

Comments