Ako do sada niste primetili, kao što to obično biva sa trendovima, svi najbolji dolaze iz Njujorka. Isto važi i za najatraktivnije i najaktuelnije frizure – od butterfly do bottleneck bob frizure. Njujorčani uvek tragaju za najboljim frizurama koje će moći da održavaju bez velikog napora. Upravo takva je i “The Bend” frizura, koja se u poslednje vreme može videti svuda na ulicama Njujorka.

Šta je “The Bend”?

U pitanju je nova opuštena, talasasta frizura koja skoro da ne zahteva bilo kakvo održavanje. Znate onaj izgled kad operete kosu i napravite lokne, i nakon tri-četiri dana ustanete i nisu više toliko intenzivne – e upravo to je “The Bend”. Nije važno da li više volite kosu do brade ili ramena, sigurni smo da će ova jednostavna frizura vašoj kosi doneti volumen i dimenziju.

Zbog čega je “The Bend” frizura popularna?

Možda se pitate zašto je ova frizura tako popularna, ali odgovor je, zapravo, veoma jednostavan. Zauzetim Njujorčankama je uvek potrebno nešto što im neće oduzeti mnogo vremena, pa je ova frizura zbog toga savršeno rešenje za njihovu svakodnevicu. Nije ni čudo što je ovo izbor mnogih devojaka u Velikoj jabuci, jer je potrebno svega desetak minuta da postignete željeni efekat. Kako biste ovaj look održali, potrebno je da ga u toku nedelje samo malo održavate, tako da ćete ispred ogledala provesti što manje vremena.

https://www.tiktok.com/@beautifoles/video/7111816442953141550?embed_source=70772374%2C70772380%2C120009725%2C120008483%3Bnull%3Bembed_pause_share&is_from_webapp=v1&item_id=7111816442953141550&refer=embed&referer_url=www.purewow.com%2Fbeauty%2Fthe-bend-hairstyle&referer_video_id=7111816442953141550

Pročitajte i: 90’s are back – kako da postignete volumen isfenirane kose

Kako da postignete “The Bend” frizuru?

Kako biste rekreirali ovaj look, biće  vam potrebno nekoliko pomagala za stilizovanje kose. Pre svega, to je figaro ili pegla za kosu, kao i široki češalj. Proces traje samo nekoliko minuta, tako da vam nije potrebna prevelika ekspertiza.

Prvi korak:

Operite kosu kao što to inače radite, i nakon toga na nju stavite zaštitu od toplote u svom preferiranom obliku, te je osušite fenom. Preporučuje se da kosu sušite sa ravnim dodatkom, nadole, kako biste pripremili kosu za kasnije stilizovanje.

Drugi korak:

Kada je vaša kosa potpuno suva i na sebi ima zaštitu od toplote, vreme je da uzmete peglu za kosu ili figaro. Ovo je ključni korak kako biste postigli željeni efekat. Preporučuje se da svaku od sekcija kose obmotavate oko pegle kod svojih jagodica. To je idealno mesto za početak, jer će na svakoj dužini kose frizura izgledati dobro. Možete malo i eksperimentisati, tako što ćete pojedine segmente kose uvijati ka unutra, a neke ka spolja, kako biste stvorili efekat pokreta i dimenzije.

Treći korak:

Sačekajte nekoliko minuta pre nego što ćete lagano razvući sekciju svoje kose nadole kako biste dobili opušteniju teksturu. Zapamtite da treba izbeći uvijanje krajeva kako bi ostali ispravljeni, i kako biste postigli “S” oblik kroz svoju kosu. U redu je i da propustite i pojedine pramenove, kako ne biste previše uvili kosu.

Četvrti korak:

Uzmite široki češalj i njim pređite kroz kosu, a ako više volite nešto drugo – poput gušće četke, možete iskoristiti i nju, ili čak svoje prste, kako biste opustili lokne koje ste napravili. Cilj je da imate upravo takve, opuštene, lokne koje će vašoj kosi dati efekat pokreta.

Peti korak:

Bližimo se kraju! Na svoju kosu naprskajte sprej za teksturu kako biste dodali sjaj, volumen i osigurali da će vam frizura ostati netaknuta. Nakon nekoliko dana, na koren možete dodati šampon za suvo pranje, kako biste uneli još malo volumena, u slučaju da vam se kosa spusti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Hage (@tayhage)

Još jedna kratka informacija

Ne morate da brinete da vam kosa izgleda savršeno, to je čitava poenta ovog izgleda. Što opuštenije, to bolje! Ovaj način stilizovanja je univerzalan i pristaje gotovo svima, kao i svakoj prilici – od jutra do večeri. Veoma je popularan među devojkama koje nose dugu bob frizuru, ali to ne znači da ne mogu i drugi da ga izaberu.

Pročitajte i: Monica haircut je frizura koju sve želimo da imamo

Naslovna fotografija: instagram.com/tayhage

Nenad Grubanoski

Comments