Svako od nas je makar jednom prošao kroz stashing, ali tada nismo znali da se to tako zove! Da li ti je ovo poznato? Već nekoliko meseci izlaziš sa likom, dopisujete se tokom dana, večeri, provodite vreme zajedno. Mesecima odlazite u bioskop, pozorište, spremate ručak i voćnu salatu. Pravite liste filmova i serija i ljubite se čim vam se pogledi susretnu. Išli ste čak i na planinarenje, posetila si njegove najdraže restorane i sve liči na put ka dugoj i srećnoj vezi.

Ali…

Znate ono kad pričate svoju najdražu i najlepšu priču i na samom kraju desi se ,,ali”. Ovo je jedna od tih priča. Prošlo je nekoliko meseci, uživate u vremenu koje provodite zajedno, ali još uvek nisi upoznala njegove prijatelje, a tek roditelje… Zanemarila si to na trenutak i odlučila da podeliš na društvene mreže vašu najdražu fotografiju. Onda se desilo nešto neočekivano. Dečko koji je do samo nekoliko trenutaka obećavao, postao je lik koji viče u slušalicu, preti i želi da odmah obrišeš fotografiju. U stanju si šoka i ne možeš da veruješ da je to on, tražiš objašnjenje, ali umesto toga – veza je prekinuta.

Žao nam je što to kažemo, ali ovo je tipičan primer skrivanja. Ko tu koga skriva i štiti, saznaćete ako nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Pre svega, hajde da konačno damo definiciju ovog čudnog pojma…

Stashing

Stashing je odluka jedne osobe da svesno krije drugu osobu sa kojom je u određenom odnosu. Krije vas od svih, čak i od najbližih prijatelja. U početku, to može da nam se dopadne, ali šta kad, recimo, ne želi da dođete na njegov rođendan?

Ne postoji nijedan razlog zbog kog bi vas partner skrivao, ali on to i dalje čini … Psiholozi su dali nekoliko primera koji su u ovoj situaciji najčešće prisutni, pa hajde da vidimo o čemu je reč.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luxury life (@luxxury__lifee)

Zašto te partner skriva?

Stidi se ili ima probleme sa svojom porodicom.

Ne vidi budućnost sa vama. 

Ima paralelnu vezu.

Pročitajte i ovo: Dajte sebi vreme koje vam je potrebno da prevaziđete povređenost

Ako nekada budete u ovakvoj situaciji, pre svega, budite svesni sebe i ne dozvolite da vas bilo ko ponižava. Ovo su razlozi zbog kojih bi trebalo da prekinete ovu romantičnu priču jer odnos koji je zasnovan na lažima dalje postaje toksičan i tonemo sve dublje. Budite iznad situacije i samostalno nastavite svojim putem.

Naravno, ovo su najčešći razlozi, a vi ih uzmite s rezervom. Pre bilo kakve ishitrene odluke, kontaktirajte svog partnera ili ga pozovite na kafu i postavite mu nekoliko jednostavnih pitanja: Zbog čega i od koga vas skriva? U čemu i u kome je problem?

Razgovor može da ide u dva pravca, prvi je svađa, a drugi je otkrivanje druge strane ili, možda, ranjivosti. Možda je vaš partner prošao kroz težak period i potrebno mu je malo više vremena da prihvati da se u njegovom životu konačno dešavaju lepe i pozitivne stvari.

Manje poželjan pravac je rasprava koja je moguća, ali ona će sigurno pokazati o čemu je reč.

Ono što je sigurno jeste da nikada ne dopustite da budete rezerva i ako se dogodi da vaš partner ima paralelnu vezu, završite sa njim!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luxury life (@luxxury__lifee)

Na kraju krajeva … ljubav i kašalj ne mogu se sakriti i uvek se sve sazna. Budite hrabri i strpljivi i uvek pokušajte razgovorom da rešite sve probleme u vezi. Ako vidite da razgovor nema svoj tok, recite partneru da želite da čujete istinu i budite spremni da ga saslušate. Kraj razgovora doneće odgovore na sva pitanja i zbog toga ponavljam – svi smo individue i svi na jedinstven način koračamo ovom zemljom.

Pročitajte i ovo: 10 saveta za izgradnju uspešne veze

Naslovna fotografija: instagram.com/luxxury__lifee

Dragana Stojanović

Comments