Svi smo čuli za fazu ,,medenog meseca”. To su oni momenti u vezi u kojima je sve sjajno i bajno i ne možete da zamislite svađu sa svojim partnerom. Još uvek ste na početku i mislite da nikada neće doći loša i iscrpljujuća faza. Mislite da nikada nećete imati loš dan jer imate pravu osobu uz sebe.

Svaka veza ima uspone i padove i potpuno je normalno da prolazite kroz razne faze. Prepirka oko određene teme je normalna pojava u svakoj vezi i to ne znači da su druge veze, recimo vaših poznanika, manje vredne od vaše u kojoj cvetaju ruže.

Svako od nas nekada ima potrebu da bude sam i da odmori od svega i ako nekada osetite tu potrebu, ne znači da je kraj veze, već da ste jednostavno premoreni. Početna faza svake veze u kojoj se tek upoznajete znači da tek upoznajete vrline svog partnera, ali u jednom trenutku morate da budete spremni za upoznavanje drugih strana koje ne samo da ima on, već ih imate i vi. Lično mislim da je upoznavanje mana vrlo važno i da ga ne treba potiskivati. Lakše je prihvatiti mane na početku veze, odnosno dok vezu još formirate. Potpuno pogrešno bi bilo da ih krijete ili otkrijete u nekom trenutku i da onda, bez razloga, dođe do nesuglasica.

Već smo naučili da nam TikTok servira razne stvari i da se bavi raznovrsnim temama. Pored šminke, autfita i nege kože i noktiju, TikTok ima i onaj psihološki trenutak u kom neko deli svoja lična iskustva iz određenih situacija. Potpuna sloboda koju ova društvena mreža donosi, donela je i savetnike koji nas upućuju u pojedine stvari koje mogu da se dogode u vezi.

Ne postoji vodič za vezu, ali je potrebno da osvestimo određene stvari i na vreme sa partnerom napravimo dogovor. Izbegavanje dogovora nas vodi u toksičan odnos.

Ideja ovog TikTok trenda je jasna. Želi da nam olakša muke! U nastavku teksta pričano o tromesešnom dejting pravilu.

Pročitajte i ovo: Nezdrava veza je ona u kojoj vam nije dobro

Potrebna su tri meseca da sve dođe na svoje (ili da ode)

Oni tvrde da su tri meseca potrebna da saznate da li vam se neko dopada ili ne. Naravno, teško je biti dosledan nečemu tri meseca, osim ako ne postoji zainteresovanost. Dakle, ako pre svega vaš odnos traje tri meseca, može se reći da ste štiklirali prvo polje ovog pravila – sviđanje.

Posle tri meseca zabavljanja, bolje ste se upoznali i može se reći da ste već prošli kroz određene zajedničke stvari. Tada već možete da znate da li vam prijaju maniri koje vaš partner poseduje. Tri meseca su potrebna da istina izađe na videlo. Partner je sa vama podelio određene tajne, ali i vi sa njim, počeli ste da razgovarate i o privatnim stvarima.

Ovo pravilo uzmite kao rezervu jer nekada se sve mnogo pre sazna, ali ako još uvek niste odustali od ideje da ste jedno za drugo, znači da to nije nešto što vam je stvorilo neprijatnost.

Šta ako ne uspe

Ako ne uspe, to nije ništa što ne možete da podnesete. Gledajte to sa vedrije strane. Prethodna tri meseca ste proveli lepo i zanimljivo; simpatična avantura koja vam je prijala. Nije išlo i odlučili ste da nastavite dalje sami jer je to najbolje za vas. Naravno, isto tako bi trebalo da posmatrate stvari ako partner odluči da je najbolje da ne nastavite vezu. Prihvatite to i budite srećni jer od vas odlazi neko ko vas očigledno ne zaslužuje. Polako i strpljivo. Zaslužujete da vas neko voli i da budete voljeni! Ne voljeni, već obožavani!

Naslovna fotografija: instagram.com/navymodels

Dragana Stojanović

Comments