Da li verujete u to da je baš sve u prvom utisku? Nadamo se da ste potisnuli tu misao i shvatili da prvi utisak nije baš verodostojan prikaz neke osobe. Ako bismo, recimo, za primer uzeli upoznavanje roditelja vašeg partnera, šta je na vas ostavilo najveći utisak? Odgovor na ovo pitanje nemate, jer ste i vi, ali i oni, tog dana bili pod nekom vrstom pozitivne treme.

Upoznavanje partnerovih roditelja zna da bude stresno, ali u tome niste samo vi, u tome su i oni, ali i vaš partner. Taj čin gledajte sa pozitivne strane; to su ljudi koji su zaslužni za postojanje i manire koje poseduje vaš partner. Oni su ga usmeravali, odgajali i zbog toga je takav kakav jeste. Potrudite se da budete opušteniji, ne opterećujte se nebitnim stvarima i budite uvereni da će svaki naredni dolazak kod njegovih biti bolji od prethodnog.

Postoji nekoliko trikova koji će sigurno da vam olakšaju upoznavanje sa roditeljima i širom familijom sa kojom ove godine provodite praznike…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Home_Decor_Daily (@home_decor_daily)

Ranije se pripremite na porodičnu dinamiku

Ključ uspešnog upoznavanja nije u tome da imate scenario koji znate i samo ste došli da po njemu igrate. Naprotiv, u razgovoru sa partnerom ste sigurno naučili nešto o njegovoj porodičnoj dinamici, a možete i da ga pitate sve što vas zanima. Možda postoje određene teme koje njegova porodica uvek obrađuje u toku zajedničkog vremena, pa možete da se pripremite na to. Da li vole da se šale, slušaju li određenu muziku tokom praznika, možda možete da ih iznenadite nekom pesmom ili govorenjem poezije. Svaka porodica je drugačija i možda se desi da njegova voli identične stvari kao vaša, dakle, biće vam lakše. Kao što je njegova mama zvala da pita da li volite kokos, zbog kolača koji pravi, tako i vi možete da napravite salatu ili slatkiš koji oni vole.

Pročitajte i ovo:  Odnos koji vodi i pokreće žena

Pripremite se za Q&A

I vi u svojoj porodici imate makar jednu osobu koja vam postavlja razna pitanja. Dakle, često se susrećete sa pitanjima o fakultetu, poslu, porodici, plati, kilaži, boji kose i to nije nešto o čemu niste ranije govorili. Potisnite osećaj da ste na vrućoj stolici i ako vam se neko pitanje ne dopadne, okrenite na šalu ili jednostavno recite da ne želite da pričate o tome. Niste u sudnici i ne odgovarate sudiji, već radoznaloj strini koja je zaboravila da je i sama prošla kroz sve to… Možda, ali samo možda vas budu pitali o tome šta planirate u budućnosti (vas dvoje), ogradite se od odgovora i pustite svog partnera da kaže.

Vodite računa o garderobi koju nosite

Za sve postoji vreme i mesto, pa tako za praznike koje provodite u kućnoj atmosferi ne morate da budete u poslovnom odelu, našminkani i sa punđom. Budite opušteni, ležerni i obucite praktične komade garderobe. Time ćete steći utisak da ste među svojima, nema potrebe da vas garderoba sprečava u igranju sa njegovim rođakama ili pomaganju u kuhinji i slično.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Крылова Анна | персональный стилист (@an.krylo)

Ostavite telefon po strani!

Ne dozolite da vas obaveze tokom praznika ometaju, sklonite telefon i uživajte u upoznavanju porodice svog izabranika. Skuvajte svima kafu i tražite fotografije i kasete sa rođendana. Zainteresujte se za članove porodice koji više nisu fizički tu, družite se i uživajte i potisnite onaj prvi utisak koji vam je rekao da ništa neće biti kako treba. Sve je na svom mestu i vi ste na pravom mestu! Nema razloga za brigu!

Kupite cveće

Gotovo da ne postoji kuća u kojoj žive mama ili baka, a da nema makar jednu saksiju cveća. Izaberite lepo i manje zahtevno cveće, lepu saksiju i napišite poruku u kojoj čestitate praznike. Svaki naredni put kad budete došli, videćete cveće na najlepšem mestu u kući!

Upoznavanje roditelja i nije tako strašna stvar na drugu pomisao, sigurno će vas prihvatiti i zavoleti! Biće vam podrška i vetar u leđa, kao i vi njima. Iz te kuće, nakon praznika, izlazite bogatiji nego što ste došli. I ko zna, možda već sledeće godine budete slavili praznike i sa svojom i sa njegovom porodicom – zajedno!

Pročitajte i ovo: Upoznaj njegove roditelje, upoznaćeš i njega

Naslovna fotografija: www.instagram.com/an.krylo

Dragana Stojanović

Comments